Lounge Asmildkloster 1600

Ny lounge skaber frirum og formidling

Asmildkloster Landbrugsskole og Hedeselskabet har etableret et unikt opholdsrum med mulighed for videndeling og socialt samvær blandt eleverne på landbrugsskolen. Et rum som lægger op til samtaler og diskussioner i både fritid og i forbindelse med uddannelsen på selve skolen.

Med støtte fra Hedeselskabet har Asmildkloster Landbrugsskole fået en ny lounge, som både formidler historie og inspirerer.

Den nye lounge er døbt Hedeselskabets Lounge. Den er en permanent del af det nye rekreative miljø, der er blevet skabt i forbindelse med skolens renovering og tilbygning.

Væggene inspirerer
Asmildkloster Landbrugsskole er ikke bare et undervisningssted, men også en kostskole. Derfor betyder det meget for forstander Lars Møgelbjerg Andersen, at de unge også har nogle gode rammer at være i, når skoledagen er slut:   

”Vi stiller skolen til rådighed, så eleverne også kan være her, når de har fri. Loungen skal være et frirum. Og væggene skal med illustrationer og tekst give viden, læring og inspiration, ligesom de skal nudge de unge til at være nysgerrige på både historien, men også på ny teknologi og innovation.”

Hedeselskabets Lounge er ifølge forstanderen vellykket og bliver brugt dagligt. Også eleverne er begejstret for loungen. Tina Vestergaard Hansen og Morten Grydsbæk Jensen er begge i gang med EUX-uddannelsens hovedforløb 2.

”Vi bruger tit loungen, når vi får fri fra timerne. Så sidder vi her, laver lektier, arbejder på opgaver eller spiller spil. Her er meget hyggeligere end på vores værelser eller gangene,” siger Tina Vestergaard Hansen. Hun kendte ikke så meget til Hedeselskabet, før skolen fik loungen.

Det gjorde Morten Grydsbæk Jensen til gengæld.

Hedeselskabet er en vigtig del af vores historie. Vi og de andre elever er det fremtidige landbrug. Det er oplagt for os at samarbejde med Hedeselskabet, også når det handler om fremtid, innovation og nytænkning.

Både Tina Vestergaard Hansen og Morten Grydsbæk Jensen kigger jævnligt rundt på stikordene på væggene i loungen og er enige om, at de inspirerer til at ville vide mere.

Oplagte samarbejdspartnere
Hedeselskabet og Asmildkloster Landbrugsskole er både naboer og oplagte samarbejdspartnere.

”Vi har et fag, der hedder landbrugshistorie, og Hedeselskabet er jo en del af historien. Jeg synes, vi har et fælles ansvar for at udbrede viden til de unge. Og desuden vil vi gerne koble vores elever med nogle samarbejdspartnere, der kan være med til at give de unge noget andet og mere, end det de får i den traditionelle undervisning,” siger Lars Møgelbjerg Andersen.

Også kommunikationsdirektør hos Hedeselskabet, Christian Bogh, synes, det er oplagt at samarbejde. ”Vi har valgt at støtte loungen, fordi vi gerne vil formidle vores viden til eleverne og bidrage til, at de føler en samhørighed med Hedeselskabet. Igennem os kan de desuden få adgang til et stærkt fagligt netværk. På sigt bliver de måske medlemmer, medarbejdere eller kunder.”

Lounge

FAKTA

Asmildkloster Landbrugsskole og Hedeselskabet har etableret et unikt opholdsrum med mulighed for vidensdeling og socialt samvær blandt eleverne på landbrugsskolen. Et rum som lægger op til samtaler og diskussioner i både fritid og i forbindelse med uddannelsen på selve skolen.

Læs mere om Asmildkloster Landbrugsskole