skov og dæk 2000

Line Kloster Pedersen

Bioteknologi, bachelor, Aalborg Universitet

Lise Kloster 800
Bioteknologi, bachelor, Aalborg Universitet

Line Kloster Pedersen

Ophold ved Det Danske Universitetscenter i Beijing, Sino-Danish Centre for Education and Research med studier i bioteknologi og informatik med særligt fokus på at bidrage til afkodning af det komplekse samspil mellem mikroorganismer i naturen.

Line Kloster Pedesen

Rejsebrev fra Line Kloster Pedersen

Februar 2020

En uventet drejning for studieopholdet i Kina 
Jeg skylder Hedeselskabet en stor tak for jeres støtte til min kandidatuddannelse i Kina; Life Science Engineering and Informatics ved University of Chinese Academy of Sciences (UCAS) gennem Sino-Danish Center (SDC) i Huairou 怀柔, 2019-2021. Dette takkebrev indeholder desuden en opdatering på mit ophold, der grundet COVID-19 epidemien har taget sig en uventet drejning.

Jeg skød min rejse i gang i sommeren 2019 med den transmongolske jernbane fra Moskva til Beijing. Selve togrejsen tog i alt 10 dage, og med stop undervejs i både Rusland, Mongoliet og Kina, fik jeg en forståelse for den akse af kultur, historie og mennesker, der forbinder Europa med Asien. Ved ankomsten til Beijing sad nerverne uden på tøjet. Det var første gang jeg var i Kina, og jeg var derfor spændt på, hvad jeg ville synes om det land, jeg havde begivet mig ud på at studere i med to års kandidatuddannelse foran mig.

Fem måneder i Kina har jeg foreløbigt brugt på at afkode studiehverdagen, sproget og de unikke specialemuligheder, jeg kan opnå med både en dansk og kinesisk vejleder. Sidstnævnte er jeg i færd med at finde til tredje og fjerde semester i 2020-2021. Jeg har fundet dybere vished i, at jeg vil specialisere mig i bioinformatik med mikrobiologi som fokus. Jeg vil arbejde videre med de muligheder, jeg har fundet for at skrive bl.a. ved Institute of Microbiology ved Chinese Academy of Sciences i Beijing, Beijing Genomics Institute i Shenzhen og/eller med Novozymes i Beijing.

Kontrasterne
Kontrasterne mellem Kina og Danmark er mange og kunne mærkes allerede fra dag ét. Det gør det både hårdt og enormt inspirerende at studere i Kina. Gennem min uddannelse er jeg fuldt beskæftiget med at lære to krævende sprog på samme tid; programmering (Python og R) og kinesisk. Det kræver ressourcer og sætter hjernen i gang. Jeg er derfor utroligt taknemmelig for den støtte, jeg har modtaget gennem SDC, jeres gavmilde legat og tanker hjemmefra, som gør det muligt for mig at fokusere fuldt ud på min læring.

Min kinesiske hverdag
Hverdagen i et internationalt miljø og klassedynamikken mellem danske og kinesiske studerende giver mig rig anledning til at motionere alle mine sprogkundskaber. Jeg har for alvor rykket mig ift. mit kinesisk med et tre ugers sprogskoleophold i Chengde 承德 efter alle eksaminer på første semester var veloverståede i januar 2020. Dette ophold var muligt i løbet af de fem ugers ferie, der fulgte den kinesiske forårsfestival i januar-februar måned. Udover at studere sproget intensivt oplevede jeg her det kinesiske nytår hos min kinesiske værtsfamilie. Denne ferie, som samler alle kinesere hjemme i familiens skød for at fejre højtiden og bede til forfædrene for et lykkebringende nytår, blev dog for mig brat afbrudt, da jeg utidigt måtte vende tilbage til Danmark. Som fonden sikkert er bekendt med gennem diverse nyhedsmedier, var denne højtid i år plaget af SARS-CoV-2.

Coronavirus og en ny hverdag igen
Sikkerhedsforanstaltningerne mod coronavirus har forårsaget ændringer i mit andet semester ved SDC og UCAS, da undervisning er omlagt til online kurser frem til maj måned i år.

Jeg følger udviklingen tæt og er klar til at genoptage mit udenlandske uddannelsesophold, så snart jeg bliver kaldt tilbage.

Andet semester er med start d. 17. februar 2020 fokuseret på at komme dybere ind i bioinformatikkens faglige verden. Her vil jeg engagere mig i kurser i biostatistik, centrale omics-teknikker, systembiologi og genetik foruden mere erfaring med opstilling af eksperimenter. På trods af det uforudsigelige aspekt i at studere i Kina i øjeblikket, er jeg målsat på at få det til at fungerer og færdiggøre min uddannelse så vidt muligt baseret i Kina. 

Jeg ønsker Hedeselskabet god vind i år 2020, et år som allerede for mit vedkommende må betragtes som yderst mindeværdigt.

Med venlig hilsen 
Line Kloster Pedersen