Brisbane skyline

Jonathan Bodin Dresbøll

MSc Finance and Strategic Management, Copenhagen Business School

Jonathan Bodin Dresbøll
Studieophold ved Queensland University of Technology (QUT), Brisbane, Australien

Jonathan Bodin Dresbøll

På QUT har ry for at være dygtige inden for miljø og naturforbedringer, da der er stort fokus på dette i Australien. Derfor har jeg søgt flere ESG-relevante fag på universitetet.

Jonathan Bodin Dresbøll i Brisbane

Rejsebrev: Brisbane – Et Eventyr Down Under

Januar 2024

Kære Hedeselskabet,

Efter fem måneders eventyr i Brisbane er jeg vendt tilbage til Danmark, rigere på oplevelser og indsigt efter mit studieophold ved Queensland University of Technology. Jeg har haft den unikke mulighed at fortsætte min uddannelse i et land, der er kendt for sin imødekommende kultur og betagende natur. Denne oplevelse har været mulig takket være jeres støtte, og for det er jeg dybt taknemmelig.

Brisbane, en by med åbne arme
Borgerne i Brisbane er kendt for deres venlighed og åbenhed, og denne kvalitet kom til udtryk i hverdagen, både på universitetet og udenfor. Campuslivet var et sammensurium af akademisk stringens og sociale begivenheder, hvor jeg kunne mærke en kultur præget af samarbejde og fællesskab. Det var ikke usædvanligt at blive inviteret til en barbecue af fremmede eller at deltage i lokale fester, som gav mig en dybere forståelse og værdsættelse af den australske livsstil.

Et naturparadis
Australien er berømt for sin natur, og Queensland er intet undtagelse. Fra de frodige regnskove til den ikoniske Great Barrier Reef, har jeg haft muligheden for at udforske nogle af de mest unikke landskaber i verden. Disse oplevelser har været en påmindelse om naturens skrøbelighed og vigtigheden af bæredygtighed, hvilket også var et gennemgående tema i mine studier.

Det akademiske liv
Studierne på QUT var intensiv og indsigtsfuld. Kurser som Fundamentals of Business Process Management og Developing Entrepreneurial Mindsets har ikke kun givet mig faglig viden, men også udfordret mig til at tænke kreativt og innovativt. At se hvordan andre kulturer influerer måden man studerer på og forskellene fra det danske uddannelsessystem har også været enormt spændende at analysere.

Refleksioner og taknemmelighed
Når jeg ser tilbage på mit ophold, står det klart, at denne oplevelse har formet mig, både professionelt og personligt. Den kontrast, som Brisbane har tilbudt i forhold til det danske liv, har givet mig nye perspektiver og et udvidet verdensbillede. For alt dette skylder jeg Hedeselskabet en dyb taknemmelighed for at have gjort dette udlandsophold muligt.

Tusind tak for jeres støtte. Jeg ser frem til at bringe de lærdomme, jeg har opnået i Australien, tilbage til Danmark.

Med venlig hilsen,

Jonathan Bodin Dresbøll

Drømmer du om et udlandsophold i 2024?

Søg studielegat: Hedeselskabets Grønne Fremtid

Legaterne uddeles til studerende på en videregående uddannelse i Danmark, som varer mindst tre år med hovedvægt inden for Hedeselskabets arbejdsområder; blandt andet naturpleje, miljøforbedringer og klimatilpasning. 

I 2024 uddeler vi 18 legater á 12.000 kroner. Ansøgningsfristerne er 1. februar og 1. juli.
Du skal være medlem af Hedeselskabet for at søge legatet.