For medlemmer

Publiceret 16.09 2019

Klichéen om at være den lille brik i historien

OM DET VAR SKÆBNEN ELLER TILFÆLDIGHEDERNES SPIL, MÅ MAN SELV AFGØRE, MEN FORVALTERPARRETS VEJ TIL ØRSLEV KLOSTER ER I HVERT FALD EN FIN HISTORIE OM AT GÅ MED SINE DRØMME OG TRO PÅ, AT MAN ER EN DEL AF NOGET STØRRE.

Janne Keyes skal lige slå det smukke flygel korrekt sammen, inden vi kan sætte os over det gamle kaffestel og tale om fortid, nutid og fremtid, natur og kultur, og hvordan en ko giver lavere puls.

”Det er måske ikke den kønneste håndmaling, men tanken er sød,” siger hun om stellet, der er skænket af en tidligere gæst, hvis mor gjorde sig i porcelænsmaling.

Og sådan er der rigtig mange, der har en relation til dette sted, som siden 1969 har fungeret som et arbejdsrefugium. Det mærker man blandt andet ved at læse om alle de mennesker, der har bidraget til bogen ’Tanker på Ørslev Kloster’, som ligger på det antikke spisebord - bogen er helt frisk fra trykkeriet. Den er en hyldest til klostret i forbindelse med 50-året som arbejdsrefugium, altså et sted hvor folk uforstyrret kan arbejde med et projekt og for en stund overgive sig til stilheden, stedet og historien, som går helt tilbage til år 1200, hvor klostret stod færdigt. For Janne og Garry Keyes, som har været forvalterpar siden 2004, handler hverdagen både om at skabe en fredfyldt arbejdsramme for gæsterne,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.