For medlemmer

Publiceret 18.09 2019

Hjemme igen

VI HAR TALT MED TRE LEGATMODTAGERE FRA 2018 FOR AT HØRE, HVAD DE HAR FÅET MED SIG HJEM I RYGSÆKKEN.

METTE BRAMSLØW

Bsc. Bioteknologi (civilingeniør) på Danmarks Tekniske Universitet. Ophold på Dartmouth College, Hannover, New Hampshire, USA

HVORFOR VILLE DU GERNE REJSE UD?
Fordi der er muligheder i udlandet, som ikke er herhjemme, både de faglige muligheder, og de former for studenterliv, der findes andre steder. Tingene gøres meget forskelligt, selvom det er det samme stof, man lærer – både på grund af kulturelle forskelle, og hvad der lægges vægt på. Fagligt set er der mulighed for andre typer af kurser og mulighed for at blive udfordret, især på eliteuniversiteter i udlandet. For eksempel tog jeg et meritgivende kursus i stedet for et tilsvarende kursus i Danmark, som handlede om samspillet mellem sociologi, miljø og resursebrug fra kolonitiden til nu. Jeg lærte så meget af min udveksling, og fik så mange indtryk og oplevelser med, som jeg kan reflektere over og bruge hjemme. Jeg ved mere om mig selv, hvad jeg vil og ikke mindst, hvad jeg kan bidrage med, mere nu end før, og er en kæmpe oplevelse rigere.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.