For medlemmer

Publiceret 16.09 2019

Naturens kræfter i maggi-terning

I RINGKØBING ARBEJDER DE PÅ DEN STORSTILEDE OPLEVELSESARENA ’NATURKRAFT’, SOM EFTER PLANEN ÅBNER I JUNI 2020. HER KAN MAN OPLEVE HELE VESTJYLLANDS KOGT NED TIL FIRE HEKTAR.

Det er klassisk vestjysk. Det blæser en halv pelikan, og det kan næsten vælte én omkuld. Det er både fedt og en lillesmule skræmmende på én gang. En fisker fra Hvide Sande vil nok nøjes med at kalde det ’en smul blæswær’. Hvorom alting er, er det faktisk meget passende vejr til at besøge Naturkraft, som netop vil formidle naturens kræfter. Og rigtig meget andet. Det er en slags bouillonterning af vestjysk natur komprimeret på fire hektar i et cirkelslag på 628 meter på en mark i udkanten af Ringkøbing. Der er kun et lille år tilbage inden åbningen af det enorme projekt, men er der fart over feltet, og der begynder at tegne sig et tydeligt billede af, hvad vi kommer til at opleve her. En park – ikke et tivoli eller en legeplads – men en oplevelse, som er til at føle og mærke. Et hus – ikke et museum, men en inddragende udstilling om naturen, menneskets indvirkning og selvfølgelig om det område, vi befinder os i. Den lidt rå og upolerede natur, som parken også bliver, skal vise de anslået 300.000 årlig besøgende, at det kan betale sig at opleve og bruge naturen, og måske bliver der…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.