For medlemmer

Publiceret 16.09 2019

En hyldest til naturen og kulturen

Foto: Korsbæk på Bakken

I 2017 BLEV LISE NØRGAARD LEGATET STIFTET, OG DEN 14. JUNI OVERRAKTE HUN DET TREDJE LEGAT FOR AT HYLDE ET SÆRLIGT BIDRAG TIL NATUREN.

Lise Nørgaard er jo nok allermest kendt og elsket for at have givet os Matador, men hun er bestemt også kendt for ikke at være bange for at uddele en mundtlig ørefigen, og hun beviser gang på gang, at man aldrig bliver for gammel til noget – det er Lise Nørgaard Legatet også et eksempel på. I samarbejde med ’Korsbæk på Bakken’ indstiftede hun i 2017 et legat, der hvert år bliver uddelt i forbindelse med hendes fødselsdag. Legatet gives til personer, der i særlig grad har bidraget til at værne om naturen eller fremme kulturen. I forbindelse med sin 102. fødselsdag i juni uddelte hun det tredje legat til naturfotograferne Helle og Uri Løvevild Golman for deres arbejde med naturbevarelsesprojektet Wild, der fotodokumenterer verdens sidste vilde natur på alle syv kontinenter. Parret planlægger deres ekspedition nummer 26 og et nyt bogprojekt, der skal være med til at redde verdens natur. Og det er helt essentielt, mener Lise Nørgaard. I forbindelse med overrækkelsen rettede hun også blikket mod børn og unges kendskab til naturen – eller rettere mangel på samme.

”Parret…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.