For medlemmer

Publiceret 18.09 2019

Naturunivers mod syd

HEDESELSKABET STØTTER
Naturbro og vandrestier i Kollund 

Vi skal tilbage til 2013. Der blev afholdt borgermøde i Kollund, tæt på Kruså ved den dansk-tyske grænse, og her åbenbarede Skov- og Naturstyrelsen, at de havde 12 hektar jord, som de håbede, at byen ville overtage til en bynær skov. Der var straks en gruppe, der meldte sig, og én af dem den pensionerede skolelærer Gerda Brink.

”Vi vidste vist ikke helt, hvad vi kastede os ud i, for det har været en lang og stor proces, men nu skal vi i gang med det rigtig sjove, og vi får et rigtig godt område,” siger hun. Med Kollund Naturunivers får borgerne i Kollund en naturperle med en skov, en sø, frugttræer, bærbuske og naturstier til en løbetur eller en hundeluftertur i den nye, indhegnede hundeskov. Der skabes et attraktivt, rekreativt naturområde med mangeartede muligheder for friluftsliv og læring for alle lokalområdets beboere. Hedeselskabet har givet støtte blandt andet til etablering af naturbro og vandrestier.

”Vi kan allerede mærke, hvor stor interessen er. Selvfølgelig gennem de løbende borgermøder, men også i hundeskoven, der allerede er etableret, og som…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.