For medlemmer

Publiceret 16.09 2019

Det vigtigste møde for verden

SÅDAN KALDER DE DET SELV I HIRTSHALS. I MAJ BLEV DET FJERDE NATURMØDE AFHOLDT, OG FOKUS PÅ OG BEKYMRING FOR NETOP NATURENS VE OG VEL BLOMSTRER SOM ALDRIG FØR.

Du har måske en forestilling om, at i Nordjylland går de lidt stille med dørene, og storhedsvanvid er i hvert fald ikke at finde på den del af Danmarkskortet. Men du kan godt tro om igen. Det skorter i hvert fald ikke på ambitionerne, når vi tager til Naturmødet, som i maj blev afholdt i Hirtshals for fjerde år i træk. Her er en flok nordjyder, som virkelig ønsker at flytte noget. Fra at være – hvis man skal være lidt fræk – en fætter-kusine-fest for folk i Fjellräven med 4.500 besøgende det første år, så har Naturmødet på kort tid udviklet sig til at være et regulært folkemøde med 30.000 gæster over tre dage. Men det stopper ikke her – selvom man siger, at træerne ikke vokser ind i himlen, så er de ikke bange for at drømme stort deroppe mod nord. Det vender vi tilbage til. Først vender vi blikket tilbage til sommeren 2015, hvor en flok ansatte ved Hjørring Kommune besluttede at trække snakken om natur til deres hjemstavn.

”Vi gik og talte om, at samtalen om natur centrerede sig omkring Christiansborg og de grønne organisationer, og vi oplevede at folk stod i hver sin…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.