For medlemmer

Publiceret 16.09 2019

Tema

UD! har vi valgt at kalde temaet i dette nummer af Vækst. Fordi vi tager ud – ud på landet, ud i naturen, ud i Danmark – faktisk endda til udkanten (eller i hvert fald vandkanten). Et af de helt store temaer herhjemme er, hvordan vi fordeler vores på mange måder sparsomme areal, så der bliver plads til det hele.

42.933 kvadratkilometer har vi at gøre godt med. 5.811.413 indbyggere. 62 procent af vores land er i 2017 opdyrket med landbrugsafgrøder, 14,4 procent er dækket af skov. Det sidste er der et mål om næsten at fordoble, og derudover tales der om mangel på plads til natur og på biodiversitet i krise. Interesser er der rigeligt af, og plads er der knap så meget af, så spørgsmålet er, om det på nogen måder kan lade sig gøre at stille alle tilfredse, og endnu vigtigere at skabe en situation, hvor både mennesker og natur har den plads, de behøver. Et af de tiltag, der forsøger at tage livtag med debatten, er Naturmødet i Hirtshals, som blev afholdt for fjerde gang i år, denne gang med temaet ”fra snak til handling”. Over tre dage bliver den danske natur vendt og drejet, diskuteret og debatteret.

Meninger mødes, og måske lykkes det endda at flytte noget. En anden problematik er, at vi som danskere er alt for dårlige til at komme ud i naturen. Problemet kredser især om børn og unge, som mange peger på bliver afkoblet fra naturen, mange synes faktisk, den er ulækker. En…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.