For medlemmer

Publiceret 18.09 2019

Nyt gadekær i årets landsby

HEDESELSKABET STØTTER
Gadekær i Sall 

Landsbyerne er under afvikling’. ’Indbyggertallene falder’. ’Skolerne lukker’. Overskrifterne har været og er mange og temmelig triste i (ud)kanten. Sådan var det sådan set også i Sall. For cirka 10 år siden lukkede kommunen byens skole, men så gik den klassiske lokalprotest i gang og en friskole blev oprettet. I 2018 blev Sall i Midtjylland kåret til Årets Landsby.

”Vi kom nu ret hurtig over det med at være en protestforsamling, men det satte i hvert fald gang i en masse initiativer. Vi har etableret friskole, friplejehjem og renoveret forsamlingshuset. Der er virkelig initiativ i Sall, og det har også påvirket indbyggertallet i en positiv retning. Gennem de seneste 10 år har det handlet meget om byens institutioner, som også henvender sig til bestemte målgrupper, så nu synes vi, det var tid til at kigge på byens gadekær, som skal være en naturoase og et samlingssted til hele byen,” fortæller Merete Kallestrup, der agerer fundraiser på projektet.

Byens gadekær er i dag et indelukket vandhul, som har fået lov til at passe sig selv siden engang i 90’erne. Det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.