For medlemmer

Publiceret 16.09 2019

I øjenhøjde fra ung til ung

Foto: Danmarks Jægerforbund

Tekst: Inge Spliid Bech

PROJEKTET ’DE UNGE NATURFORMIDLERE’ SKAL FÅ BØRN OG UNGE TIL AT NÆRME SIG NATUREN, OG JORD UNDER NEGLENE OG LUGT AF BÅL SKAL VÆRE SEJT IGEN.

Det er svært at blive andet end temmelig imponeret, når man møder 19-årige Magnus Møller Rasmussen. I den alder handler det ellers ofte om fester eller jordomrejser, men Magnus bruger det meste af sin fritid på at opholde sig i naturen og forsøge at få endnu flere med derud.

”For mig er naturen et frirum. Det er et afbræk fra en moderne og tætpakket hverdag, og jeg forsøger konstant at få øje på små naturstunder i hverdagen. Om det bare er en mus på vejen, så giver det mig et smil på læben og får min puls til at falde,” fortæller han.

Og naturen er kommet ind med ske. Fra Magnus var ganske lille tog hans far ham med på kanotur og jagt, og det har haft en enorm betydning for ham, at det var sådan han blev opdraget. Derfor bliver han også både ærgerlig og irriteret, når han som pædagogmedhjælper oplever at børnene ikke må komme ind i fars bil, hvis de er beskidte eller siger, at de ikke må lugte af bål, når de kommer hjem. Det er netop den udvikling, han håber at være med til at vende med det nye projekt ”De Unge Naturformidlere”, som han selv er med til at…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.