For medlemmer

Publiceret 03.09 2018

Muslinger gavner havnebadsgæster

BLÅMUSLINGER FJERNER EFFEKTIVT BAKTERIER, SOM VANDLØB UDLEDER I HAVNEBASSINET, VISER NYT FORSØG.

Himlen er klædt i grå nuancer og virker ubeslutsom. Det er den unge mand, der kaster sig ned i vandet i Aarhus’ nye havnebad, ikke. Vandet rejser sig fra bassinet, da hans legeme bryder vandoverfladen. Også andre danske byer, såsom København, Faaborg og Aalborg, tilbyder sine indbyggere en dukkert i et havnebad. For i forbindelse med, at havnefronterne er blevet udviklet, har havnebadene gjort deres indtog. Mange danske kystbyer er imidlertid placeret, hvor et vandløb har sit udløb, og vandløb er med til at lede bakterier ud i havnen. Det udgør et problem i forhold til havnebadene, fordi vandet så ikke er egnet til at bade i. Men hvordan får man fjernet bakterierne? - det har havbiolog hos Orbicon, Maren Moltke Lyngsgaard et godt bud på. 

”Blåmuslinger har vist sig både at være rigtig gode til at nedbringe mængden af bakterier, og øge sigtbarheden i vandet”, siger hun og henviser til et netop afsluttet forsøg, som Orbicon har gennemført, og hun har deltaget i. I tre rammer har blåmuslinger filtreret vandet. Rammerne betyder…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.