For medlemmer

Publiceret 03.09 2018

Skovhave skal sørge for frisk frugt

OGSÅ BUNDDÆKKET BLIVER SPISELIGT, NÅR DYRKNINGS -FÆLLESSKABET RUBRA FÅR EN SKOVHAVE

Rubra er navnet på et økologisk dyrkningsfællesskab i Odense, der blandt andet har en stor køkkenhave. I fremtiden vil de 24 husstande, der er en del af dyrkningsfællesskabet, også kunne plukke frisk frugt.  

Hedeselskabets medlemspulje har nemlig givet støtte til en skovhave. De første skridt til etablering af skovhaven blev taget i efteråret 2017, hvor arealet blev afdækket med pap og adskillige lag blade for at danne et godt muldlag. Siden er der blevet plantet 15 træer, blandt andet valnød, pære, æble, ferskenmandel, blomme og kvæde. 

Næste skridt er at plante buske og urter omkring træerne, så der bliver skabt et spiseligt bunddække. Og så skal der anlægges stier. Charlotte Wieben Weleng, som er med til at udvikle skovhaven, har været på kursus i permakulturens principper og forklarer: 

”Med et spiseligt bunddække undgår vi at rode i jorden, så vi ikke udvasker næringsstoffer. Og for ikke at presse jorden sammen og ødelægge krummestrukturen undgår vi at træde i bedene og anlægger i…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.