For medlemmer

Publiceret 03.09 2018

Branddam blev forvandlet til naturperle

KOMBINATIONEN AF STÆRKE, LOKALE KRÆFTER, STØTTE FRA HEDE SELSKABET SAMT ET GODT SAMARBEJDE MED KOM-MUNEN HAR FORVANDLET EN GAMMEL BRANDDAM TIL ET REKREATIVT OMRÅDE I GL. ALLERSLEV.

En tidligere branddam i Lejre-bydelen Gl. Allerslev er blevet omdannet til en lille naturperle takket være stærke, lokale kræfter. Borgerne i bydelen har således gennem deres bylaug fået brugsretten til området omkring den tidligere branddam. Området er på en halv hektar og er ejet af Lejre Kommune. Per Nørgård er bestyrelsesmedlem i bylauget i Gl. Allerslev bylaug, og han er særdeles godt tilfreds med, at det lykkedes at lave en aftale med Lejre Kommune.

”Det er rigtig, rigtig fint. Det må man sige. Lejre Kommune har været gode til at stikke en finger i jorden og fornemme, om der var lokale kræfter, der kunne bære initiativet og så bagefter spørge, hvordan de kunne støtte” roser Per Nørgård og understreger, at kommunen også har fået et udbytte, og nu slipper for at skulle vedligeholde arealet. Det sørger bylauget selv for. 
”Det var et kedeligt græsområde, som kommunen kom og slog en gang i mellem, der nu pludseligt er blevet et rekreativt område”, siger Per Nørgård.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.