For medlemmer

Publiceret 03.09 2018

Bemærkelsesværdige besøg hos Hedeselskabet

HEDESELSKABET HAR ALTID HAFT MANGE BESØGENDE FRA BÅDE IND- OG UDLAND. HER PRÆSENTERER TØTTRUP NOGLE AF DE MANGE GÆSTER.

I min tjeneste ved selskabet har jeg medvirket ved besøg af gæster fra  cirka 70 forskellige nationer samt mange indenlandske gæster. Flere af besøgende har især været bemærkel-sesværdige: 

Den 29. september 1975 var en japansk professor, M. Yamanasu, på besøg på Birkebæk. Han havde været til kongres i Ungarn, og skrev herfra til Hedeselskabet med anmodning om at måtte komme på besøg. Dette måtte han naturligvis. Han vidste nøjagtig, hvad han ville se. Og for hvert sted tog han billeder, medens jeg til en båndoptager skulle give en forklaring til billederne. Materialet ville han benytte i undervisningen på universitetet i Japan med den begrundelse, at japansk ungdom var meget optaget af, hvordan man skaber noget øde om til noget grønt.

Hans viden om Hedeselskabet stammede fra den japanske forfatter Kanzo Utchimura. Denne havde en enorm læserkreds i både Japan og Korea og skrev i 1910 en bog om Det danske Hedeselskab, som i høj grad havde påvirket læserne i Japan og Korea. En påvirkning, der kan spores den dag…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.