For medlemmer

Publiceret 03.09 2018

Sensorer advarer mod oversvømmelser

ORBICON LEVERER DE DATA, FORSYNINGERNE HAR BEHOV FOR I DERES ARBEJDE MED AT SIKRE EN EFFEKTIV KLIMATILPASNINGS-STRATEGI. SENSORER I VANDLØBENE FORTÆLLER, HVORNÅR OVERSVØMMELSERNE KOMMER.

Skal du vide, hvor meget vand, der egentligt er flydt gennem åen siden sidst, er Hedeselskabet et godt sted at begynde. Det er således Hedeselskabet, der siden 1917 har målt, hvor meget vand, der er i vandløbene. Dengang blev 30 målestationer sat op, og den dag i dag er det Orbicon, der holder øje med vandstanden. Aldrig er der blevet målt så meget som nu. Som du kan læse om flere steder i denne udgave af ”Vækst” spiller data således en afgørende rolle, fordi vandløbene har fået stor betydning i forbindelse med klimatilpasningsprojekter. Og når forskellige metoder skal studeres, som det er tilfældet med det sydfynske vandløbsprojekt, der er beskrevet på side 9 og 11, er data ligeledes en nødvendighed. Her er det i øvrigt Orbicon, som sikrer de data, der skal til. 

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.