For medlemmer

Publiceret 03.09 2018

Fra tekniske anlæg til naturperler

MODERNE REGNVANDSBASSINER FORHINDRER BÅDE OVERSVØMMELSER OG  SKABER NY NATUR.

Skal vandløb alene lede vandet, når et område bliver ramt af et skybrud, så bliver resultatet ofte oversvømmelse. Landet over bliver der som led i klimatilpasningen, derfor etableret mange nye regnvandsbassiner, og eksisterende bassiner bliver derudover renset op og tilpasset til at kunne håndtere både nutidens og fremtidens regnmængder.

Engang var et regnvandsbassin ofte et firkantet hul i jorden med hegn omkring, men nu bliver regnvandsbassinerne etableret som varierede vandområder, fortæller senior projektleder hos Orbicon Bjarne Moeslund. Denne udvikling har givet regnvandsbassinerne en nye dimension, der ikke er et uvæsentlig aspekt i en tid med behov for mere regnvandshåndtering ”Som en forsyningsmand engang sagde på et møde, så har de været vant til at bruge beton og stramme linjer, når de lavede regnvandsbassiner. Det var ofte noget, som folk var kede af at have i deres nærområde.

Efter at regnvandsbassinerne også har fået rekreative dimensioner, kan man dog næsten få lov at lægge dem, hvor man vil. Det giver…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.