For medlemmer

Publiceret 03.09 2018

Nordiske guder flytter ind i Vejerslev

I VEJERSLEV ER EN GRUPPE FRIVILLIGE VED AT LÆGGE SIDSTE HÅND PÅ EN MYTOLOGISK PARK, DER GIVER NYT LIV TIL LANDSBYENS GAMLE SPORTSPLADS.

Kender man bare lidt til den nordiske mytologi, så genkender man straks Odin med de to ravne, Hugin og Munin, som står klar til at byde velkommen inden for i den mytologiske park Asgård i Vejerslev. Lidt længere inde slænger en livagtig kopi af Midgårdsormen sig foran en bakke, der forestiller Valhal. 

At de nordiske guder flytter ind i Vejerslev skyldes en aktiv indsats og et stort engagement fra de lokale, frivillige samt støtte fra Favrskov Kommune, Favrskov Landsbyråd, Friluftsrådet og Hedeselskabet.  

”Det her har kun kunnet lade sig gøre takket være de mange frivillige og særligt de aktive pensionister i landsbyen, siger koordinator ved Landsbyrådet i Vejerslev”, Annie Nielsen.

Ved de mange træskulpturer er der skilte, hvis formål er at sætte gang i både leg og læring. Skiltene fortæller således små historier fra den nordiske mytologi og udfordrer børn og barnlige sjæle til at balancere på Midgårdsormen, blæse i Gjallarhornet ligesom Heimdal, krybe ind i Skrymers…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.