For medlemmer

Publiceret 01.03 2017

Fra krat til parkour

I Solrød er det, der kunne være endt som to ret kedelige regnvands bassiner, i stedet blevet et aktivt byrum til glæde for både Det nærliggende gymnasium og boligområde.

Midt på den rå beton står byplanlægger ved Solrød Kommune Jeppe Erikstrup Møller, idrætslærer på Solrød Gymnasium Jens Lyck Larsen og projektleder ved Skælskør Anlægsgartnere Carsten Rørmand Tagora. Der peges, nikkes og grines. Men hvad har de tre så til fælles? Jo, netop betonen de står på – det er en del af et stort klima-, motions- og byrumsprojekt, Kilen. I dag er der tørvejr, og så er området perfekt til parkour, basket, løbehjul og leg, men skulle et større regnskyl komme – sådan et, som vi kan forvente os cirka hver tiende år, vil området fungere som vandbassin, så det ikke er de omkringliggende kældre og veje, der kommer til at løse denne opgave.

Kilen har som et af fire projekter fået støtte af VANDPLUS-partnerskabet og er blevet til i et samarbejde mellem Solrød Kommune, KLAR Forsyning og Solrød Gymnasium – med Skælskør Anlægsgartnere som den udførende entreprenør.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.