For medlemmer

Publiceret 01.03 2017

Vand til leg og læring

Mange offentlige institutioner og skoler skal inddrages i processen om håndtering af regnvand, og de første projekter begynder at spire frem. Vand er en gave, siger seniorspecialist ved Teknologisk Institut, Hanne Kjær Jørgensen, der også har  været projektleder på demonstrationsprojektet 'klimaskolen' ved Roskilde.

Hvorfor er det oplagt at anvende vand mere aktivt?
”Vand kan anvendes til mange flere formål, end vi traditionelt har for vane. I udlandet har de et godt udtryk; liveability, som vi ikke har nogen god dansk oversættelse for, men det handler om ’det gode liv’, og hvordan vi indretter os i byer og omkring bygninger, så det højner det rekreative og trygheden. Det kan vand og grønne områder være med til. På skoler kan det også kobles med leg og læring. Selvfølgelig må der ikke være en sikkerhedsrisiko, men lige så vel, som vi har lært vores børn at færdes omkring trafikerede veje, så skal vi måske også til at have et mere naturligt forhold til vand. Vi skal ikke anlægge store, dybe regnvandsbassiner, men vi kan sagtens blive bedre til at udnytte vandets potentiale til glæde for børn og unge – vand er en gave.”

Hvad skal man holde sig for øje?
”Det vigtigste er, at det bliver forankret blandt alle skolens ansatte, ledelse og bestyrelse men ikke mindst hos børnene. At det bliver en del af skolens liv. På klimaskolen er det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.