For medlemmer

Publiceret 01.03 2017

En helt ny slags skov er blevet til

Der var blå himmel, plante maskineprøvning og smagning af råvand, da 120 deltagere mødte op for at indvie Brylle Vandskov på skovens dag.

Da repræsentanter fra Hedeselskabet, VandCenter Syd, Odense og Assens Kommune søndag den 7. maj plantede træer sammen med 120 deltagere for at indvie Brylle Vandskov på Fyn, var der tale om en lidt usædvanlig begivenhed. Det er nemlig første gang, at en privat aktør og et vandselskab arbejder sammen om et større projekt for at rejse skov og beskytte grundvand.

VandCenter Syd leverer drikkevand til en stor del af Odense Kommune, og Brylle Vandskov rejses i et område, hvor selskabet har et vigtigt grundvandsmagasin. Ved at plante skov oven på grundvandsmagasinet træder ’fredskovpligten’ i kraft, hvilket betyder, at arealet er fredet mod anvendelse til bebyggelse, industri eller landbrug, der alle medfører risiko for forurening af grundvandet.

Beskyttelse af grundvandet sikrer rent drikkevand til fremtidige generationer, og det har traditionelt været vandselskaberne, der stod bag. Ofte i samarbejde med offentlige parter.

”Dette projekt giver helt nye perspektiver. Det er lykkedes os at finde en model, hvor det også er interessant for en privat partner at…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.