For medlemmer

Publiceret 01.03 2017

Fra historien om tegl til nye opholdsrum

Nye opholdsmiljøer skal binde beboerne i et boligkvarter sammen med stedets historie og skærpe tilhørsforholdet til lokalområdet. Hedeselskabet har støttet projektet

Den 25. april murede borgmester i Høje-Taastrup, Michael Ziegler, den sidste sten på og satte dermed punktum for et fint samarbejde i tilblivelsen af den store bænk. Lokale borgere – unge som gamle – har selv brændt mursten med motiver eller deres navne på og under kyndig vejledning muret stenene op, så der i dag står noget, man nærmest kan kalde en skulptur af en bænk, som udover at være en siddeplads, også fortæller om Hedehusenes industrikulturarv samtidig skaber en ny historie.

”Det er ikke bare en bænk – i det større byudviklingsperspektiv vil murstensbænken og de andre lokalhistoriske bænke være med til at binde det isolerede og monofunktionelle boligområde, som Charlottekvarteret desværre også er, sammen med resten af byen. Målet er, at det bliver et samlingssted, der inspirerer til virkelyst, fællesskab og ikke mindst stolthed hos alle, der har deltaget undervejs. Der er skabt et tilhørsforhold og ejerskab, så bænken bliver passet på i mange år,” fortæller projektleder Anders Hagedorn.

Charlottekvarteret i Hedehusenere er på regeringens liste over …

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.