For medlemmer

Publiceret 01.03 2017

Rundet af vandet

VAND ER IKKE BARE EN PRAKTISK FORANSTALTNING, SOM SLUKKER TØRSTEN ELLER ER TRANSPORTVEJ. DET ER ÉN AF GRUNDPILLERNE FOR DEN KULTURELLE UDVIKLING OG I DAG OMDREJNINGSPUNKTET FOR EN NY UDFORDRING – I HVERT FALD PÅ VORES BREDDEGRADER; FOR MEGET VAND.

Vand er ikke bare en praktisk foranstaltning, som slukker tørsten eller er transportvej. Det er en af grundpillerne for den kulturelle udvikling og i dag omdrejningspunktet for en ny udfordring – i hvert fald på vores breddegrader; for meget vand.

De fleste af os går nok ikke rundt og spekulerer over, hvor stor indflydelse vand har på vores liv, på hvordan samfundet tager sig ud, og hvor afgørende det er for vores kulturarv.

I dag er vand også kilde til en del frustrationer og store investeringer, og derfor arbejdes der på højtryk med klimaprojekter, som ikke kun handler om at styre vandet, men også kan blive en ny kulturbærer – ny kulturarv.

Vi har talt med tre eksperter, som har hver deres indfaldsvinkel til vand som kulturfænomen og klimaudfordring.

Inga Kofoed Andersen er uddannet geolog og arbejder som foredragsholder og rejseleder, hvor hun blandt andet ønsker at åbne sine kursister og turisters øjne for vandets betydning.

Birgitte Hoffmann er lektor på Aalborg Universitet, medlem af…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.