For medlemmer

Publiceret 01.03 2017

Da LAR kom til Hundslund

Hundslund Skole ligger der mellem Odder og Horsens i Østjylland og er vel, hvad man kan kalde en ganske almindelig landsbyfolkeskole. 110 elever, otte lærere plus pædagoger, pedel og ledelse.

Der er grin og larm på gangene, iPads i undervisningen og fodbold i skolegården. Og som i så mange andre byer, skal Hundslund til at forholde sig til begreber som separatkloakering og LAR (Lokal Afledning af Regnvand) grundet stigende nedbør. Hundslund Skole blev derfor kontaktet af Odder Kommune, om de havde lyst til at være med i et projekt, hvor LAR-øvelsen ikke bare blev en kedelig omgang vandhåndtering, men noget som eleverne rent faktisk kunne få glæde af.

”Vores primære fokus er selvfølgelig undervisningen, få økonomien til at nå sammen og sikkerhed omkring eleverne, men vi så det som en oplagt mulighed for at få indflydelse på et arbejde, som vi ikke kommer uden om. Det har været en spændende proces, hvor vi har haft en rigtig god dialog, så jeg tror på, at vi får nogle gode løsninger, der også fungerer godt i hverdagen for os. Vi er glade for, at kommunen har været indstillet på at skabe et projekt lidt ud over det sædvanlige. Det giver helt sikkert et naturligt øget fokus på klima, fordi eleverne stiller spørgsmål til, hvad der sker – og dermed giver det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.