Verdensmål

Publiceret 08.03 2019

Vækst og verdensmålene

Det seneste nummer af Vækst sætter fokus på FN's 17 Verdensmål

Måske så du dem nævnt på reklamebanderne under håndbold-VM i januar, måske har dine børn arbejdet med dem i skolen, eller måske har du hørt dem omtalt i medierne. FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling er tæt på at være allestedsnærværende. Spørgsmålet er, hvad FN’s Verdensmål egentlig er for en størrelse, og om målene har mulighed for at gå over i historien som klodens redningsplanke.

Det er noget af det, som den seneste udgave af Hedeselskabets Vækst forsøger at gøre dig klogere på. Der er i alt 17 verdensmål og 163 delmål, der beskæftiger sig med alt fra sundhed og trivsel til ansvarligt forbrug og produktion.

I Hedeselskabet arbejder vi med udvalgte dele af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, fordi vi ønsker at gøre en forskel, og fordi målene hænger godt sammen med Hedeselskabets formålsparagraf.

Vækst nr. 1 2019 dykker ned i FN’s Verdensmål 13, der fokuserer på ”at handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser”. Netop verdensmål 13 har bundfældet sig i mange af Orbicons og HedeDanmarks projekter. Klimakampen foregår ikke kun i de højere luftlag, men her på jorden i form af konkrete projekter. Det kan du læse mere om i Vækst.

Vil du gerne modtage Vækst direkte i postkassen, så klik her og bliv medlem af Hedeselskabet.