Steffen Bjørnberg Hansen

Publiceret 12.10 2017

Ung landmand spuler og dræner for fremtiden

Steffen Bjørnberg Hansen har stor passion for selv at klarer udfordringerne med opgradering af egen ejendom med 40 ha jord ved Hørve kanal. Nu skal Agerholms Legat anvendes til at nydræne yderligere.

Den 32 årige Steffen Bjørnberg Hansen er uddannet agrarøkonom og merkonom. I 2015 købte han en ældre ejendom i Lammefjordsområdet, men har stadig fuldtidsarbejde på en nærliggende gård. Han udtrykker det således:

Det har været en stor tilfredsstillelse at blive selvstændig med foden under egen muld.

Det er ikke noget han har haft med sig fra barnsben, da hans forældre ikke har haft landbrug. Men interessen har han altid haft.

Ud over Steffens nystiftede familie er planteavl og mekanik hans to store interesseområder. Der er brug for begge områder, når man er nystartet landmand.

Ved indkøb af brugte maskiner er der mange penge at spare for en nyetableret landmand og når man så kan holde ”skrueaftner” sammen med en flok kammerater, er der også råd og hjælp at hente. På disse aftner samles en flok unge mænd med hver deres maskine eller redskab og aftenen går med reparationer og forbedringer på maskindelene.

Sammen med en kammerat har han i vinterperioden været i gang med at spule de tilsandede dræn på ejendommen og nu skal uddelingen fra Agerholms legat anvendes til at nydræne yderligere.

"Min baggrund for at etablere mig som landmand har været, at min store interesse altid har ligget inden for planteavl," fortæller Steffen, der færdiggjorde sin uddannelse på Dalum Landbrugsskole i 2012.

Efter uddannelsen arbejdede han på forskellige gårde på Sjælland med både planteavl og smågriseproduktion, samt på Fyn med planteavl og grøntsager.