Rygsække på stranden

Publiceret 25.10 2022

Udlandsophold for studerende i 2023

Også i 2023 uddeles Hedeselskabets studielegat "Hedeselskabets Grønne Fremtid" til 18 studerende, som har mod på at pakke rygsækken til et halvt eller helt år med studie- eller praktikophold i udlandet.

Legatet uddeles til studerende på en videregående uddannelse i Danmark, som varer mindst tre år og har hovedvægt inden for Hedeselskabets arbejdsområder; blandt andet natur, klima og biodiversitet.

I 2023 uddeler vi 18 legater á 12.000 kroner. Vi har to ansøgningsfrister - 1. februar og 1. juli 2023. Du skal være medlem af Hedeselskabet for at søge legatet.

Støtten kan anvendes til udgifter i forbindelse med studie- eller praktikophold i udlandet. Der gives ikke støtte til deltagelse alene i konferencer og messer. Legatmodtageren skal anvende støtten til studier i ny viden, teknologi og metoder inden for naturpleje, miljøforbedring og klimatilpasning, som kan anvendes i Danmark og være med til at udbygge Danmarks position inden for området.

Læs mere om betingelserne for at søge her.

Ida_Marie_Aastrup-på-UTS

Legatmodtagere i 2022
Ida-Maria Aastrup læser på tredje år en BA i Film- og medievidenskab på Københavns Universitet med valgfag på CBS. I efteråret 2022 fik hun tildelt en af de 18 portioner af studelegatet for 2022. Beløbet er anvendt på et studieophold på UTS - University of Technology i Sydney, Australien.

Mit semester på UTS vil udvikle mig fagligt og sprogligt såvel som kulturelt og personligt. UTS er et vigtigt skridt på min vej til at skabe værdifulde og bæredygtige løsninger, for det samfund jeg elsker at være en del af. 

Ida-Marie Aastrup

UTS er et moderne og nyt universitet i Sydney centrum, der giver mulighed for at dykke ned i grøn iværksætteri med fremtidsorienteret undervisning i topklasse. Ida følger bl.a. fagene Business and Social Impact og Innovation Lab, der fokuserer hhv. på at skabe en forretning, hvor bæredygtighed og miljømæssige forbedringer er helt essentielt, samt et fag med plads til at udforske og innovere idéer, der skal have luft under vingerne.

Studielegat 2022

Hedeselskabets Grønne Fremtid

De er alle steder: Canada, Sydafrika, Australien, New Zealand, Mexico, Frankrig, Belgien, Østrig, Holland og USA.

De studerer alt mulig: Byggeteknologi, Agrobiologi, Grøn infrastruktur, Geoscience, Plantevidenskab, Miljøledelse, Bæredygtighed, Construction management, Skov- og landskabsingeniør og meget andet.

De kommer fra: AU, DTU, RUC, AAU, KU, KEA og SDU

Vi glæder os til at høre fra dem undervejs.