Panoramabillede med Hong Kong i forgrunden og bjergene i baggrunden

Publiceret 09.03 2021

Studerende kom ud i verdenen og opdagede den unikke natur

I 2020 uddelte Hedeselskabet 12 portioner af Hedeselskabets jubilæumslegat til studerende, der ville rejse ud i verdenen og tage et semester eller flere derude. Nogle har udsat deres afgang, nogle har allerede været afsted og nu er der nyt fra Bruno og Philip, der er i henholdsvis Østrig og Hong Kong.

Bruno Mikkelsen - At hjælpe naturen lidt på vej
Bruno, der er på et praktikophold i Nationalpark Gesäuse, Østrig, fortæller:

Jeg har brugt en stor del af fritiden ude i parken, på vandreture og i løbet af vinteren har jeg været på flere sneskoture med snowboardet på ryggen og altid med kameraet i rygsækken.

Arbejdsopgaverne har været meget varieret og interessante indtil videre. Hele parken er Natura2000-område og er på IUCN’s liste over bevaringsværdige områder i kategori II. Det betyder, at parkens natur og landskab er særlig bevaringsværdigt. Mit primære arbejde har været at hjælpe naturen lidt på vej. For at bibeholde IUCN’s kategori II skal parken ved udgangen af det 30. leveår have minimum 75% vildnis. Man må ikke efterfølgende lave indgreb i området. De indgreb, jeg har lavet, har været i form af tyndinger i områder med for meget rødgran (Picea abies). 

Læs hele Brunos rejsebrev her.

Philip Dias Santilhano - En unik blanding i Hong Kong
Philip, der studerer et semester ved The Chinese University, Hong Kong, fortæller:

Der gik ikke lang tid efter karantænen, før det gik op for mig, hvor meget Hong Kong har at byde på. En unik blanding af lokal og vestlig kultur møder en storby domineret af enorme skyskrabere. Hong Kong er dog ikke bare en ”concrete jungle”. Tværtimod er bjergene, vandet og den smukke natur let tilgængelig. 

Det primære omdrejningspunkt for udlandsopholdet er dog studiet på The Chinese University of Hong Kong, hvor jeg tilbringer et semester med fokus på international business og i særdeleshed forretningsdrift på det asiatiske kontinent. Eksempler på fag inkluderer China Business, som stiller skarpt på ansvarlig forretningsdrift i Kina. Her analyserer vi blandt andet kinesiske virksomheders performance i forhold til den økonomiske, sociale og miljømæssige bundlinje.

Læs mere i Philips' rejsebrev her.