natur mark 2000

Philip Dias Santilhano

International Business, bachelorstuderende, Copenhagen Business School

Philip Dias Santilhano800
International Business, Copenhagen Business School

Philip Dias Santilhano

Et semester ved The Chinese University, Hong Kong, som en del af et GLOBE-program. Opholdet har fokus på studie i forståelse af globale virksomheders strategier vedrørende miljøforbedringer og bæredygtige løsninger. 

 

Panoramabillede med Hong Kong i forgrunden og bjergene i baggrunden

Rejsebrev: Hong Kong – en unik blanding

Marts 2021

Kære Hedeselskabet

Jeg er nu to måneder inde i mit udenlandske studieophold i Hong Kong, og i den forbindelse følger her en kort sammenfatning af forløbet indtil videre.

Med den store usikkerhed, som COVID-19 har skabt for gennemførslen af udlandsophold det seneste års tid, var det en stor lettelse og et stort privilegie at sætte sig ind i en flyvemaskine den 27. december 2020 med retning mod Hong Kong. Omstændighederne taget i betragtning var det svært ikke at føle sig ekstremt heldig over muligheden for at rejse på tværs af kloden for at studere et udlandssemester. Af denne grund tog mine medstuderende og jeg også den obligatoriske tre-ugers hotelkarantæne med opløftet pande ved ankomsten til Hong Kong. Det var på mange måder en surrealistisk oplevelse at tilbringe 21 dage på de samme 20 kvadratmeter i et hotelværelse. På samme tid var det en sjælden mulighed for at koble af fra skole, arbejde og andre hverdagsforpligtelser. Overordnet gik karantæneforløbet over al forventning – nok også fordi man var så spændt på at komme ud på den anden side for at udforske fantastiske Hong Kong.

En smuk, stille bjergtop
Der gik ikke lang tid efter karantænen, før det gik op for mig, hvor meget Hong Kong har at byde på. En unik blanding af lokal og vestlig kultur møder en storby domineret af enorme skyskrabere. Hong Kong er dog ikke bare en ”concrete jungle”. Tværtimod er bjergene, vandet og den smukke natur let tilgængelig. Det betyder eksempelvis, at man på et par timers frisk gåtur kan bevæge sig fra det travle, finansielle centrum af Hong Kong til en smuk, stille bjergtop med en fantastisk udsigt ud over byen. Et ganske unikt karakteristikum ved Hong Kong, som betyder, at hiking hurtigt er blevet en af favoritaktiviteterne.

Ansvarlig forretningsdrift
Det primære omdrejningspunkt for udlandsopholdet er dog studiet på The Chinese University of Hong Kong, hvor jeg tilbringer et semester med fokus på international business og i særdeleshed forretningsdrift på det asiatiske kontinent. Eksempler på fag inkluderer China Business, som stiller skarpt på ansvarlig forretningsdrift i Kina. Her analyserer vi blandt andet kinesiske virksomheders performance i forhold til den økonomiske, sociale og miljømæssige bundlinje – den såkaldte triple bottom line. Mens jeg er vant til, at Corporate Social Responsibility fylder meget hjemme i Danmark, er det betryggende at opleve samme fokus så langt hjemmefra. Det vidner om, at mange af de mest ressourcestærke og innovative virksomheder verden over arbejder hårdt for at udvikle bæredygtige løsninger med henblik på at tackle klimaudfordringerne.

En tildelt mulighed  
Kort fortalt er mit udenlandske studieophold altså godt i gang, og jeg nyder det i fulde drag. Allerede på nuværende tidspunkt har opholdet været fyldt med givende oplevelser og nye input til både studie og arbejdsliv. Endnu en gang må jeg blot fremhæve, hvor heldig jeg føler mig over at være blevet tildelt denne mulighed trods den globale pandemi. Herudover skal der lyde en stor tak til Hedeselskabet for deres gavmilde bidrag til mit studieophold. Det er ekstremt værdsat og bidrager markant til at gøre oplevelsen herude fantastisk.

De bedste hilsener,

Philip Dias Santilhano