Plantedag i Kragerup

Publiceret 29.08 2017

Spejdercenter får støtte til læhegn

Hedeselskabet har været med til at støtte plantning af læhegn til Spejdercenter Kragerup, der både kan se frem til mere læ og ro på området men med tiden også bær og nødder.

Spejdercenter Kragerup ønskede sig 150 meter læhegn for at skabe ro og arbejdsglæde hos de enkelte grupper, som er på spejdercentret samtidig. Det har de nu fået med støtte fra Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Hedeselskabet.

Hegnet er hovedsagelig udført med planter, som er særligt udvalgt til gavn for dyrelivet. Desuden vil dyr, spejdere og andre besøgende have glæde af frø, bær og nødder fra de valgte planter, da alt er spiseligt. Beplantningen vil også skabe ro for blæst, så insekter, der ønsker vindstille omgivelser får bedre vilkår.

Vi plantede i april 2017 og her i sensommeren kan vi se at næsten alle planter er kommet godt fra start. Vi er utroligt taknemmelige for støtten, som muliggjorde, at vi kunne få hele læhegnet på plads.

 

Ivar Thyssen, gruppeleder for Skovvejens Blå Spejdere

Læhegnet er plantet af medlemmer af Skovvejens Blå Spejdere og deres forældre. Der er ingen eksterne samarbejdspartnere; men en maskinstation ville gerne fræse jorden, og snart kan både mus og mand få glæde af de nye planter.

”Da der er valgt dyrevenlige planter, håber vi, at tilstedeværelsen af vilde dyr i alle størrelser, fra mus til hjorte, vil stige. Vi har i dag et rigt dyreliv, men håber, at vi kan øge antallet yderligere. Spejdere og andre besøgende kan følge årets gang på hegnet og smage de forskellige frø, bær og nødder. De vil også kunne lære, hvordan naturens afgrøder kan bruges til fremstilling af madvarer,” siger Ivar Thyssen.