Orbicon i Høje Tåstrup

Publiceret 14.09 2017

PensionDanmark køber Hedeselskabets erhvervsejendomme i Viborg og Høje-Taastrup

For et beløb på 319 mio. kr. overtager PensionDanmark nu to erhvervsejendomme i Viborg og Høje-Taastrup af Hedeselskabet.

​PensionDanmark kan nu føje yderligere to velbeliggende erhvervsejendomme til porteføljen. Det drejer sig om hhv. Hedeselskabets domicil i Viborg og Orbicons nyopførte domicil i Høje-Taastrup. PensionDanmarks samlede investering er på 319 mio. kr., og sælger er Hedeselskabet. 

Ejendommen i Viborg, som også huser Retten i Viborg, er på ca. 11.000 m2 og ligger tæt ved Vestre Landsret og søerne i Viborg. Til denne ejendom følger også en byggeret på ca. 5.000 m2. 

Ejendommen i Høje-Taastrup er nyopført og netop taget i brug af Orbicon, der er et datterselskab under Hedeselskabet. Ejendommen er på ca. 8.200 m2 og ligger i gåafstand fra stationen. Ejendommen er opført som flerbrugerhus efter MT Højgaards Multiflex Office-koncept og er bæredygtighedscertificeret efter DGNB Guld.

”Vi er glade for at kunne føje disse erhvervsejendomme til porteføljen. Der er tale om to attraktive ejendomme med en god beliggenhed og med solide lejere på lange lejekontrakter. Derfor forventer vi, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast i en længere årrække,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

”Efter meget grundige overvejelser har vi besluttet, at vi i fremtiden vil være lejer og ikke ejer af vores domiciler i Viborg og Høje-Taastrup. Ved at leje frigives der kapital, som i dag er bundet i mursten. Kapital som vi kan bruge til aktivt at udvikle Hedeselskabet og vores datterselskaber samt skabe flere arbejdspladser. At vi fremover ikke længere ejer bygningerne får ingen betydning for hverdagen – vi vil fortsat være i både Viborg og Høje-Taastrup i mange år frem,” siger Bent Simonsen, Koncerndirektør i Hedeselskabet. 

Fakta om investeringen  
Køber: PensionDanmark
Sælger: Hedeselskabet 
Beløb: 319 mio. kr. 
Overtagelse: September 2017

Ejendommen i Viborg 
Lejere: Hedeselskabet og Retten i Viborg
Areal: 10.939 m2 og herudover byggeret på 5.000 m2
Beliggenhed: Klostermarken 12, 8800 Viborg

Ejendommen i Høje Taastrup 
Lejer: Orbicon A/S
Areal: 8.184 m2
Beliggenhed: Linnés Allé 2, 2630 Høje-Taastrup