Skovens dag Egetræ på vej

Publiceret 22.12 2020

Køb skovbeviser og støt de nye folkeskove

Med Hedeselskabet som partner vil Coop over de næste ti år plante ti ’Folkeskove’ i Danmark. Ved at købe et skovbevis eller donere sin pant, kan alle være med til at støtte de nye folkeskove. 

Ved Idomlund uden for Holstebro har Coop i samarbejde med Hedeselskabet købt en gård på 113 hektar, hvor der før blev produceret økologiske grise. Til foråret går tilplantningen af træer i gang på arealet.

Coop vil gerne have danskerne til at bidrage til at skabe folkeskove og mere natur i hele landet enten ved at donere sin flaskepant i butikkerne eller ved at købe skovbeviser. Et skovbevis koster 50 kroner, hvilket svarer til prisen for køb af jord og tilplantning af tre kvadratmeter skov. Ambitionen er at starte en folkebevægelse, fortæller koncerndirektør i Coop, Jens Visholm:

Vi håber, vi kan være med til at skabe en folkebevægelse. Med det engagement danskerne har i klimaet, tror vi, at mange gerne vil være med til at skabe mere natur i Danmark, mere biodiversitet og mere fællesskab.

Hos Hedeselskabet er Allan Bechsgaard, skovrider og ansvarlig for Hedeselskabet indsats med ’Klimaskov – for fællesskabet’ glad og stolt over at være en del af Coops projekt:

”At Coop vil plante 10 skove rundt om i Danmark gør en betydelig forskel. Det tager selvfølgelig mange år, før der står en fuldvoksen skov, men efter blot fem år, er træerne rent faktisk så høje, at det giver fornemmelsen af at være i en skov. Rekreative elementer kan også etableres fra start, samtidig med, at det giver en betragtelig CO2-lagring, som løbende vokser. Når der i og omkring skoven samtidig udvikles områder, hvor naturen er i fokus vil der hurtigt skabes gode rammer for dyr, planter og insekter mv.”

Allan Bechsgaard håber, at Coops initiativ og Hedeselskabets projekt ’Klimaskov – for fællesskabet’ kan inspirere endnu flere virksomheder og organisationer til at plante skov, og dermed være med til at gøre en forskel for naturen og klimaet – til glæde for nuværende og kommende generationer.

Hedeselskabet har siden 1866 arbejdet med skovrejsning, skovdrift samt rådgivning og været en af Danmarks største private skovejere. Med udgangspunkt i den erfaring beskæftiger HedeDanmarks forretningsområde Skov sig med stort set alle facetter af skovdyrkning helt fra frø til afsætning.

Læs mere om HedeDanmarks ydelser om skovrejsning

Læs mere om ’Klimaskov – for fællesskabet’