Christian Rasmussen svalbard juni 2020 2000

Publiceret 03.07 2020

Færdig - efter en noget omtumlet tid

Vi har fået et spændende rejsebrev fra en legatmodtager. Denne gang er det med en ny titel som Cand. Scient i geologi. Christian Rasmussen forsvarede sit speciale den 18. juni 2020. 

Et specialeforsvar ved Institut for Geoscience på Aarhus Universitet er mundtligt og består af to dele; et oplæg og et forsvar. Jeg holdt mit oplæg om loess, som er det sediment, jeg har arbejdet med i mit speciale. Dette blev efterfulgt af en eksamen, hvor jeg skulle forsvare min opgave. Efter et vellykket forsvar kunne jeg, glad og tilfreds, endelig påtage mig titlen som Cand.Scient i geologi.

Jeg rejste ellers igen til Svalbard d. 28. februar og havde alle mulige planer. Det blev dog en noget træls tid, da Coronavirus pludselig også viste sit grimme ansigt i det ellers så fredelige Svalbardske vinterlandskab. Karantæne, tvangsudvisninger og begrænsninger på ind- og udrejse blev pludselig den nye virkelighed. Universitetet lukkede, og feltarbejde blev aflyst.

Heldigvis for mig havde jeg fået lavet alt mit laboratorie og feltarbejde, så begrænsningerne ramte ikke mig så hårdt, men mange af mine venner kom pludselig i store problemer. Jeg nåede også at fejre solfest, hvor Svalbard fejre at solen står op for første gang! En helt fantastisk oplevelse.

Læs hele rejsebrevet og tidligere breve fra Christian