Feltarbejde

Publiceret 16.10 2019

10 ambitiøse legatmodtagere

Årets jubilæumslegatmodtagere er udvalgt, og det var 10 glade studerende, der tog imod de 20.000 kroner til at rejse ud som en det af studiet.

Hedeselskabets jubilæumslegat blev indstiftet i 150 års jubilæumsåret 2016 med det formål at støtte studerende i at rejse ud og hente viden. Siden oprettelsen er interessen og kendskabet kun steget, og derfor er antallet af modtagere også hævet fra seks i 2016 til ti her i 2019. De har netop fået besked om, at de har 20.000 kroner ekstra med i lommen til deres studieophold.

De ti studieretninger breder sig over Københavns Universitet, DTU, Aarhus Universitet, CBS, Aalborg Universitet og Skovskolen og alt fra skovbrugsvidenskab over kemi til geologi.

”Vi tilstræber selvfølgelig at sikre en bredde, både hvad angår studiesteder og fagområder. Kravet er, at studiet har relation til fagområder, vi arbejder med, men deres profil kan sagtens række ud over, hvad vi ville kunne tilbyde ansættelse indenfor. Det handler om at støtte viden og innovation inden for natur, bæredygtighed og klima,” siger kommunikationsdirektør i Hedeselskabet Christian Bogh.

På billedet øverst ses Christian Frigaard Rasmussen på feltarbejde i forbindelse med sit studieophold på Svalbard.

Læs en kort beskrivelse af de 10 legatmodtagere og de første rejsebreve.

I 2020 uddeles 12 legater á 18.000 kroner, og der er ansøgningsfrist den 1. juli 2020.