Foersum Borgerforening bygger kaffehus

Hyggeplads i Lynggårds Plantage, Tarm

Ægtepar åbner deres plantage for alle, og med støtte fra blandt andet Hedeselskabet opfører de en grøn hyggeplads.

Naturen og idérigdommen har altid været kendetegnende for det midtjyske ægtepar Grethe Goldenbeck og Peter Høy. For flere år siden købte de et lille landbrug uden for landsbyen Foersum syd for Tarm i Vestjylland. De har renset mere end 11.000 mursten fra den gamle bygning og genbrugt dem til at skabe et nyt, moderne hus, som kan rumme alle ægteparrets fritidsaktiviteter. Med til ejendommen hører en lille plantage, og den ønsker de at gøre tilgængelig for lokalbefolkningen.

”Vores mål er at give gående, cyklister, turister, motionister og andre naturnydere et sted at slå sig ned og nyde stilheden og den medbragte kaffe. Man må også gerne plukke svampe og bær og i det hele taget opleve naturens forunderlige verden,” siger Grethe Goldenbeck.

Området består af en plantage med normannsgran og blandet skov, som grænser op til et mindre hedeareal. Den lokale borgerforening i Foersum er gået med i projektet, hvor der skal ryddes nogle træer, bygges et madpakkehus, laves borde og bænke og lægges flis ud. Det arbejde har Hedeselskabets medlemspulje støttet med 20.000 kroner. For at søge puljen skal man være medlem af Hedeselskabet, og det har Peter Høy været siden 70'erne, hvor han blev skovløber.

”Vi synes, det er et lille stykke naturområde, og da jeg læste om medlemspuljen i Hedeselskabets tidsskrift fik jeg ideen til at åbne plantagen, så jeg overtalte Peter til at sende en ansøgning. Vi er utrolig glade for støtten, men vi får også brug for frivillige hænder, og derfor betyder det meget med samarbejdet med de lokale borgerforeninger,” siger Grethe Høy.

Den 6. september blev de frivillige hænder samlet til byggeprocessen, og der er indvielse den 26. september kl. 13, hvor alle er velkomne i plantagen på Lynggårdsvej (cirka 100 meter fra nr 8), 6880 Tarm.