Klokkerholm Naturpark på markjord

Naturpark med biodiversitet i Klokkerholm

Foreningen ’Klokkerholm – Byen i landskabet’ har i samarbejde med lokale stået i spidsen for en forvandling af den nye regnvandssø i udkanten af Klokkerholm. Det har givet den lille by i Vendsyssel en ny naturperle og et attraktivt udflugtsmål.

I begyndelsen af 2023 var området blot en mark med en ny regnvandssø, som Brønderslev Forsyning etablerede efter kloakeringen i Klokkerholm. Lige siden anlæggelsen af søen har ’Klokkerholm - Byen i landskabet’ arbejdet på at gøre området til et attraktivt naturområde, der også kan anvendes i undervisningssammenhænge, hvor børn og unge kan komme tættere på naturen og være med til at skabe mere  biodiversitet i området.

Området, som forsyningen har stillet til rådig for foreningen, er beliggende ved Kærsigvej tæt på Hærvejsruten og kan således også benyttes af vandrere og turister i området foruden byens egne borgere.

Elever og frivillige i arbejdstøjet
Der har allerede været flere aktiviteter omkring søen. I juni byggede eleverne fra 6. klasse fra Klokkerholm Skole flotte insekthoteller som det første skridt i processen. Eleverne havde gennem længere tid arbejdet med insekthoteller på skolen, og her kom de så ud og fik prøvet undervisningen af i den åbne natur.

Efter sommerferien var det så de mindre årgange, der fik muligheden for at komme tæt på dyre- og insektlivet, samtidig med at de hjalp med at fjerne uønskede planter på arealet.

Senere er planen, at foreningen inviterer interesserede fra byen til at give en hjælpende hånd og på den måde være med til at styrke det lokale sammenhold og engagement omkring naturparken.

Bug-tree-hotel_Klokkerholm
6 klasse ved insekthotellet Klokkerholm

Ingen naturpark uden planter
Området beplantes med en stor mangfoldighed af træer, buske og blomster – endda en mindre frugtlund bliver der også plads til.

Beplantningen, der gennemføres i slutningen af 2023, er støttet af Hedeselskabet med 70.000 kroner og udføres i samarbejde med HedeDanmark.