idé pære 2000

Innovationskonkurrence gør ideer til forretning

Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2017 er gennemført med støtte fra blandt andet Hedeselskabet og med henblik på at stimulere iværksætteri indenfor landbrug, fødevarer, biomasse og miljøteknologi. 

Agro Business Park, der har fokus på at understøtte innovationsprocesser, iværksætteri, netværk, kommercialisering og forretningsudvikling i den biobaserede økonomi, gennemfører hvert år en innovationskonkurrence. I 2017 blev den lanceret med henblik på netop at stimulere iværksætteri indenfor landbrug, fødevarer, biomasse og miljøteknologi.

Formålet med Innovationskonkurrencen er at motivere studerende, forskere, ansatte ved vidensinstitutioner, medarbejdere i virksomheder, landmænd og andre potentielle vidensiværksættere til at formulere deres idé som en forretningsmodel.

Ansøgers forretningsidé skal være formuleret som en forretningsmodel – det vil sige en visualisering af, hvordan man kommer til at tjene penge på sin forretningsidé. Der var i 2017 3 x 50.000 kr. og sparring til forretningsudvikling på højkant til de tre bedste idéer.

Hedeselskabet har støttet konkurrencen, og Klaus Astrup Nielsen, der er direktør for Hedeselskabet Strategi & Innovation, havde en plads i dommerkomiteen og siger blandt andet: 
"Hedeselskabet har eksisteret i mere end 150 år og har i denne periode udviklet mange innovative løsninger til gavn for kunder, samfund, natur og miljø. Hedeselskabet benytter op til 25% af overskuddet til langsigtet innovation, formidling og uddelinger. Uden dette fokus og investering i innovation ville Hedeselskabet ikke have eksisteret i 150 år, og vi vil fortsætte vores fokus på innovation, så der også er et Hedeselskabet om 150 år. Med innovation som en del af Hedeselskabets strategi og DNA er vi glade for at kan støtte op omkring Agro Business Parks innovationskonkurrence."

Kathrine Vejgaard Stage, Agro Business Park, fortæller: 

I relation til for eksempel kapitalfremskaffelse har vi blandt både sponsorer og arrangører meget stærke kort på hånden. Hedeselskabet og Future Food Innovation har begge soft funds, der kan medfinansiere udviklingsprojekter på hver deres faglige områder, og også CAPNOVA, der investerer i innovative startups, bruger innovationskonkurrencen til at scoute efter nye potentielle investeringscases.

Vindere Innovationskonkurrence 2017 800

De tre vindere i 2017

  • Kaffe Bueno – Skandinaviens første kaffebaserede bioraffinaderi: Kaffe Bueno er den første virksomhed, der skaber en cirkulær økonomi i forhold til kaffe – ved at kombinere den nyeste bioteknologi med kaffeaffald for at udvinde den nærende olie i kaffen og producere naturlige hudplejeprodukter.
  • Udvikling af kold pasteurisering til fødevareindustrien: Rasmus Mortensens forretningsidé omhandler udvikling af en kold pasteuriseringsteknologi til erstatning af den eksisterende pasteuriseringsproces i fødevarebranchen, da den klassiske pasteuriseringsproces er særdeles energitung og medvirker til produktforringelser.
  • ASKARI - et nyt antiparasitært lægemiddel til fjerkræ: Anders Permin fra ASKARI-projektet udvikler et lægemiddel mod parasitter hos husdyr. Midlet er et planteekstrakt og kan bruges til æglæggere i fritgående og økologiske produktionssystemer. Der er globalt >7 milliarder høns med parasitproblemer.
Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2017 500

FAKTA

Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2017 er gennemført med støtte fra blandt andet Hedeselskabet og med henblik på at stimulere iværksætteri indenfor landbrug, fødevarer, biomasse og miljøteknologi. Der er uddelt 3 x 50.000 kr. og sparring til forretningsudvikling på højkant til de tre bedste idéer.

Læs mere om Agro Business Park