Tobias Tvarnø 2016 2000

Tobias Carlos Tvarnø

Datalogi, 3. år, Københavns Universitet.

Tobias Tvarnø 2016 600
Datalogi, 3. år, KU

Tobias Carlos Tvarnø

Et halvt års studier i Canada ved University of Waterloo. Universitetet er kendt for deres ekspertise inden for behandling af store mængder data (Big Data).

Læs portræt af Tobias Carlos Tvarnø nedenfor

Hvad er dine visioner med din uddannelse?
Mine visioner har ændret sig meget siden starten af min uddannelse. Hvis jeg skal være helt ærlig, var jeg før starten af min uddannelse ikke rigtig sikker på, hvad en fremtid som datalog indebar. Jeg vidste, at store personligheder som Bill Gates og Mark Zuckerberg var uddannet dataloger, og de har gennem deres arbejde sat stor præg på vores verden.

"Jeg vidste dog med sikkerhed på det tidspunkt, at jeg igennem videnskaben vil være med til at ændre verden til det bedre, bare ikke hvordan."

Desuden havde jeg en drøm om at starte min egen virksomhed med fokus på innovation inden for it, den drøm stadig lever i dag.
Som årene gik og jeg blev mere opmærksom på, hvad det betød af være datalog, begyndte jeg i højere og højere grad at interessere mig for Kunstig Intelligens, Machine Learning og Data Mining. Tre emner der har det til fælles, at de forsøger at finde løsninger baseret på analyse af store mængder data. Vi lever netop i en tid, hvor stort set alt vi foretager os, bliver monitoreret på en eller anden måde, hvilket gør de tre emner utrolig spænende og relevante.
Hvis jeg skal være lidt mere konkret, vil jeg sige at mine nuværende visioner med min uddannelse er at få skabt et solidt fundament af viden ideen for "Big Data", som jeg med tiden vil kunne udnytte til at skabe systemer, der kan hjælpe os med at løse problemer korrekt og effektivt. Om det bliver inden for sygevæsenet, rumforskning, landbruget eller noget helt fjerde er ikke til at sige endnu.

Hvad betyder det for dig / din uddannelse / fremtid inden for faget, at du har mulighed for at rejse ud og hente viden?
Personligt har det at jeg har kunne tage på udveksling, skabe forbindelser og lære fra andre kulturer været enormt vigtigt for mig. Fagligt har det betydet at jeg har haft mulighed for at tage meget relevante fag, som jeg ikke havde mulighed for at tage herhjemme i Danmark. Der er ingen tvivl om, at datalogi som fag kun bliver mere og mere relevant som verden bliver digitaliseret i højere og højere grad. Det er derfor også vigtigt, at vi i Danmark får skabt et fagligt netværk på tværs af landegrænserne, så vi bl.a. kan sørge for at være up-to-date med de nyeste teknologier.

Hvad betyder for dig, at du har modtaget Hedeselskabets jubilæumslegat?
Meget konkret betyder det, at jeg ikke behøver at være i gæld til halsen, hvilket skaber en vis ro omkring mit studie, og så er det et selvtillidsboost af dimensioner. At legatet så kommer fra netop Hedeselskabet, hvis værdisæt jeg i høj grad kan nikke genkende til, gør det blot til en endnu bedre oplevelse. Jeg er fascineret af Hedeselskabets tradition for at skabe vidensgrundlag baseret på internationale relationer.