Alma Kamper
Bioteknologi, diplomingeniør, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Bioteknologi, diplomingeniør, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Studieophold ved Plymouth Marine Laboratory i Plymouth, UK, hvor hun er i gang med at optimere produktionen af diverse komplekse reombinante proteiner ved brug af algearten Phaeodactylum Tricornutum. Bl.a. til det formål, at kunne benytte denne CO2-optagende organisme til at producere monoklonale antistoffer til f.eks. vacciner.
Oktober 2020
Kære Hedeselskabet
Jeg har siden starten af august 2020 boet her i Plymouth og er allerede snart halvvejs med mit praktikophold. Det hele startede lidt kaotisk ud, da jeg oprindeligt skulle have været en del af forskningsgruppen ’Algal Research Group’ på University College London, men i slutningen af juni blev det meldt ud, at dette ikke blev muligt, da laboratorierne i London ikke kunne åbne grundet COVID-19. Heldigvis endte jeg med at blive optaget i en forskningsgruppe på Plymouth Marine Laboratory (PML), der ligeledes forsker i alger.
PML er en havforsknings- og registreret velgørenheds organisation, som er en del af ”UK Research & Innovation's Natural Environment Research Council”. Virksomheden har til mål at forske i og udvikle innovative løsninger, der kan være med til at sikre en bæredygtig fremtid for havet. Det projekt, som jeg har fået lov til at være en del af, har til formål at optimere produktionen af komplekse rekombinante proteiner, såsom monoklonale antistoffer, ved brug af algearten Phaeodactylum Tricornutum. Dette gør vi bl.a. ved at afprøve nye teknologier og metoder samt optimere på disse.
Der var flere grunde til, at jeg valgte at tage mit praktikophold i England, men hovedårsagen var muligheden for at forske i mikroalger, som jeg mener har et kæmpe bæredygtigt potentiale. Jeg drømmer om at gøre en positiv forskel for miljøet og derfor ønsker jeg at hente så meget viden og kompetencer som muligt med hjem fra udlandet. Desuden får jeg virkelig forbedret mine engelske kompetencer, styrket mine praktiske erfaringer, lærer en masse om, hvad det vil sige at arbejde i en virksomhed som PML og er godt i gang med at opbygge mig et internationalt netværk. Alt sammen noget, som jeg regner med at få stor gavn af i fremtiden.
Udover alt det faglige har mit ophold indtil videre også budt på et væld af gode oplevelser i fritiden – på trods af COVID-19, som dog har medført visse regler og restriktioner. Jeg har heldigvis stadig kunne opleve en masse af hvad Plymouth og omkringliggende byer har at byde på sammen med mine fire roomies – to engelske og to internationale studerende. Vi har vandret i Storbritanniens enestående natur, bl.a. i Dartmoor National Park og Brecon Beacons National Park, nydt den traditionelle afternoon tea, besøgt museer, såsom Plymouths nye museum The Box, oplevet steder som Eden Project og National Marine Aquarium, slappet af omkring det kendte fyrtårn i Hoe Park, besøgt en masse hyggelige caféer osv.
Et helt afgørende element i, at alt dette har været muligt, var modtagelsen af Hedeselskabets Jubilæumslegat. Jeg vil derfor gerne sige endnu en gang tusind tak for den støtte, som jeg har fået i forbindelse med mit praktikophold på 5. semester af diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi. At udføre sin praktik i udlandet er en kæmpe mulighed og det har allerede medført så mange fantastiske oplevelser – både fagligt og personligt. Og heldigvis med støtten fra Hedeselskabet ser det ud til, at der kan blive råd til lidt flere sjove og spændende oplevelser inden turen atter går hjem til de mange bøger og forelæsninger i Danmark.
Mange glade hilsner
Alma Rebecca Kamper
Du bruger en forældet browser. Vi anbefaler at du opdaterer til en nyere og mere sikker browser. Vores website er ikke udviklet til at understøtte denne og det kan opføre sig uforudsigeligt.
Vi anbefaler at du henter Google's Chrome browser her eller Mozilla's Firefox browser her.