Blovstrød_plantning2000

Et grønt aktivitetsområde i Blovstrød

Med støtte fra Hedeselskabets medlemspulje er de tidligere boldbaner i Blovstrød nu omdannet til et grønt aktivitetsområde til glæde for spejdere og lokalsamfundet.

I 2014 fik spejdergruppen DDS Blackfoot Blovstrød i Nordsjælland det kommunale stadion med klubhus, i alt 20.000 m2, for en krone.

Fælles arbejdsdage
Da DDS Blackfoot Blovstrød overtog de tidligere boldbaner fremstod de mange kvadratmeter som et stort åbent areal. Spejderne ville ændre arealet til mere intimt og hyggeligt område, men stadig med store græsarealer til ophold og aktiviteter. Hen over de sidste par år har spejderledere, forældre, spejderne selv og frivillige fra byen sammen knoklet med at omdanne det firkantede flade stadion til et inspirerende og oplevelsesrig udeareal med bålplads, shelter og amfiteater.

Gennem hele efteråret 2018 har der været kaldt til arbejdsdage, hvor metalhegn er blevet fjernet, jord er flyttet, redskabsrum er opført, og søndag d. 4. november 2018 var der så tid til en fælles plantedag. 60 børn og voksne hjalp til med at plante 1,5 meter høje træer. I sin tale på plantedagen sagde DDS Blackfoot Blovstrøds gruppeleder, Fred Slüter:

Selvom der havde været mange udfordringer undervejs, så kan vi nu se nye muligheder. Ja faktisk, kan vi se 20.000 muligheder på den nye plads.

 

Spejdergruppen har tidligere udarbejdet et forslag til beplantning, men det strandede på grund af manglende finansiering. Derfor er DDS Blackfoot Blovstrød glade og taknemmelige for støtte fra Hedeselskabets medlemspulje.

Gevinst for alle i lokalsamfundet
Spejderne vil i det daglige få stor glæde af det nye område. I forbindelse med de mange arrangementer spejderne holder i løbet af året, hvoraf flere er åbne for familier, venner og byen borgere, vil området virkelig komme til sin ret og gøre en forskel for mange.

Også Blovstrøds institutioner og skoleklasser kan bruge området som udflugtsmål og opleve at overnatte ude og blive præsenteret for det fantastiske i at vågne op direkte i den dejlige natur.

Grunden er ikke kun spejdernes grund men i høj grad kendt og benyttet af flertallet af byens borgere. Arealet ved det tidligere stadion er desuden indgang til statsskoven Tokkekøb Hegn, der er en af de mest besøgte skove i Danmark i forhold til sin størrelse. De mange løbere, hundeluftere, cyklister, børnefamilier og andre skovgæster vil også få glæde af det nye grønne område. 

FAKTA

Det Danske Spejderkorps i Blovstrød - DDS Blackfoot Blovstrød - har i 2016 overtaget det tidligere Blovstrød Stadion. Det giver bedre bygningsmæssige rammer og et stort udenomsareal til gavn for spejderne i den voksende spejdergruppe.

Blackfoot Bloustrød er en spejder-gruppe i Nordsjælland under Det Danske Spejderkorps, og er en del af Ravnsholt division, der omfatter Allerød, Birkerød, Farum og Brødeskov.

På plantedagen deltog også Hedeselskabets ambassadør Hans Peter Hjerl. Han plantede en pæl med et sponsorskilt for at markerede uddelingen på 25.000 kr. fra Hedeselskabets medlemspulje.

Læs mere om DDS Blackfoot Bloustrød 

 

Blovstrød600