Nyt natur- og aktivitetsområde i Vebbestrup

Flere foreninger ønsker at skabe et naturfristed i Vebbestrup til gavn for alle borgere i området. Hedeselskabet har nu valgt at tildele projektet E.M. Dalgas’ mindelegat, mens Spar Nord ligeledes støtter initiativet.

Et naturareal øst for Vebbestrup skal danne rammen om en ny aktivitetsplads – til glæde for flere af områdets foreninger og beboere. Det er hensigten med projekt ”Natur Fristedet”, som blandt andet FDF-spejderne, børnehaven Solstrålen og 4H har sat i søen.

Natur Fristedet skal rumme en samlingshytte med plads til ca. 50 personer, som blandt andet kan benyttes af foreningernes medlemmer, toiletter, et depotrum og et udekøkken.

Naturværdierne skal bevares

Projektet sigter desuden mod at bevare og øge værdien af arealets særlige naturkarakteristika. Det skrånende terræn skal udnyttes til at anlægge en amfitrappe ned mod en lille scene, som blandt andet vil være ideel til friluftsgudstjenester. Terrænets højdeforskel gør det desuden muligt at etablere en svævebane.

aktivitetspladsen_72dpi.jpg

FDF-spejderne og børnehaven Solstrålen er blandt de foreninger, der vil nyde godt af svævebanen og den nye samlingshytte på naturarealet øst for Vebbestrup.

Derudover grænser området ned til en lille sø. Derfor skal der bygges en lille platform, som skaber adgang til søen med mulighed for at fiske med net eller stang, afprøve tømreflåder og andre vandaktiviteter.

Økonomisk støtte

Initiativet har nu opnået økonomisk støtte fra flere sider. Blandt andet har Spar Nord Fonden valgt at støtte projektet med 4.000 kr. Derudover har Hedeselskabet tildelt E.M. Dalgas' Mindelegat på 10.000 kr, hvis formål er at støtte initiativer, som medvirker til beplantning, læplantning, opdyrkning og kultivering eller andet, der omfattes af Hedeselskabets formålsparagraf.

overraekkelse_72dpi.jpg

Overrækkelse af legatet fra Spar Nord Fonden og E.M. Dalgas’ Mindelegat fra Hedeselskabet. Fra venstre er det: Henning Bilberg, ambassadør for Hedeselskabet, Carsten Svendsen, Mette Østergård Jørgensen og Per Mathiesen fra Foreningen FDF-Vebbestrup og Henrik Ravn Mortensen, Spar Nord.