Kongenshus Hede

Publiceret 13.03 2018

Tag på smuttur til Kongenshus Hede

Kongenshus Hede er en af de 50 unikke naturattraktioner, som er udvalgt til at være en del af den nye digitale portal – Smutturen.

Smutturen.dk kan du ved hjælp af et Danmarkskort finde naturattraktioner i hele landet. Du kan både læse om stederne, se flotte billeder derfra, lave en rejseplan og se en listevisning over alle de steder, der er i nærheden af dig uanset, om du sidder derhjemme, i sommerhuset eller langt ude i skoven.

Kongenshus Hede er en af naturens hemmelige overraskelser

Blandt 580 forskellige steder i Danmark er Kongenshus Hede udvalgt til Smutturen sammen med 49 andre unikke naturattraktioner i Danmark. Kongenshus Hede er også et helt unikt sted. Her kan du opleve et af landets største sammenhængende hedearealer, ca. 1.200 ha i alt. På den store hede kan du stadig fornemme noget af tidligere tiders ødemark med vidt udsyn til alle sider.

Heden er samtidig en fredet mindepark, som har fået en international pris for på særlig vis at forene naturelementer, lokalhistorie, national ånd, landskabsforvandling og kunst. I mindeparken kan du fordybe dig i historien om heden og dens opdyrkere.

Heden har også et helt særligt plante- og dyreliv, som skal plejes og beskyttes. Den store lynghede naturplejes derfor med over 1.000 græssende får – Nordens største fåreflok.

Besøg hjemmesiden for Kongenshus Mindepark

Flere skal tage på oplevelse i Danmark

Bag Smutturen står Realdania i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark. Målet med initiativet er at gøre opmærksom på 50 særlige steder og naturoplevelser, så endnu flere danskere og udenlandske turister vil besøge dem og få glæde af dem.

”Vi skal åbne flere menneskers øjne for de fantastiske stedbundne attraktioner, vi har rundt om i landet. Smutturen skal hjælpe besøgende til at finde stederne. Samtidig skal den være med til at vise, hvordan et område kan skabe positiv lokal udvikling ved at dyrke de lokale potentialer,” siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Find vej til oplevelser i Danmark på Smutturen.dk eller klik ind på turens Facebookside og Instagramprofil.