Rejsebrev fra Zürich
Cecilie Holm Arentoft har modtaget Hedeselskabets Jubilæumslegat til et studieophold i Zürich. Herfra har hun sendt et rejsebrev.
Cecilie Holm Arentoft har modtaget Hedeselskabets Jubilæumslegat til et studieophold i Zürich. Herfra har hun sendt et rejsebrev.
Cecilie Holm Arentoft er bachelorstuderende på Vand, bioressourcer og miljømanagement på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Hun har modtaget Hedeselskabets Jubilæumslegat på 20.000 kr. til støtte til en udvekslingsplads på ETH i Zürich. Herfra har hun sendt et rejsebrev:
Kære Hedeselskabet
På torsdag d. 4. oktober er det præcis en måned siden, at jeg forlod Danmark for at tage til Zürich og studere på ETH på mit femte semester af min bachelor i Vand, bioressourcer og miljømanagement på DTU. Jeg er faldet godt til i de nye omgivelser, i mit nye hjem, min nye by og mit nye studieliv. September har været en fantastisk måned med lange, varme, solrige dage med tid til at bade i Zürichs sø, rejse, starte på studiet og lære en masse, nye, spændende mennesker at kende. Set fra ETH’s polyterasse, som ligger højt oppe på den ene at byens bjergskråninger, består Zürich primært af kirkespir, Zürichsøen og en smuk udsigt til Alperne. Knap 400.000 mennesker bor i Zürich og byen er Schweiz’ økonomiske omdrejningspunkt og rangerer derfor højt på lister over verdens byer med høj levestandard. En döner kebab koster omkring 100 kr. og Zürich er den eneste by i verden der overgår Københavns gennemsnitspriser på en kop kaffe i byen. Sammen med min italienske ven Marco er jeg derfor gået på opdagelse for at finde de gratis glæder her i en af verdens dyreste byer. Det koster fx ikke noget at hoppe i Limmat-flodens klare vand og jeg kan få mange timer til at gå ved at sidde i solen ved Zürichsøens bred.
Jeg bor ca. 10 minutters gang fra universitetet i et flot gammelt hus lige overfor et hus hvor Einstein engang boede. Huset er ejet af ETH og jeg deler det med 18 andre studerende fra hele verden samt en familie på 4 som bor i underetagen og som administrer det daglige liv i huset. Jeg deler værelse med en russisk pige ved navn Anastacia, som læser til arkitekt på ETH. Huset er meget internationalt idet vi er 10 forskellige nationaliteter samlet fra hele verden og hver onsdag spiser vi middag sammen, vi tager til fester sammen og spiller bordfodbold og kortspil hjemme i husets spisesal.
Med mange nye oplevelser og nye bekendtskaber, har jeg det som om, at dagene flyder sammen, men en af mine vildeste oplevelser her i Zürich er uden tvivl at være med i ETH Week Energy Matters som løb af staben fra d. 9-14. September. ETH Week samlede 200 studerende og i alt 50 forskere, politikere, professorer og forretningsfolk og målet med hele ugen var at lære om og at komme frem til nye og innovative løsninger på de nuværende energi-problematikker, som Schweiz står over for. Det var helt vildt sjovt at være med til og jeg følte mig vildt privilegeret at få lov til at høre forretningsfolk fra cement-, transport- og elforsyningsbranchen fortælle om hvilke problemer de havde og at høre dygtige, unge forskere fra ETH og små start-ups fortælle om nye spændende teknologier der spændte lige fra sikringen af bedre energiladningsmuligheder til at bruge blockchainteknologi til at sikre at fattige kvinder i udviklingslande kunne få soldrevet lys i deres hjem på en billig og sikker måde, hvor man så vidt muligt undgik korruption fra mellemmænd.
Ugen endte med at vi i vores grupper præsenterede et færdigt produkt som vi havde arbejdet på og som løste en problemstilling, som vi havde været særligt interesseret i at lære mere om. Efter ETH Week startede undervisningen for alvor op på ETH d. 17. September og siden da har jeg igen fået en hverdag med en hverdagsrytme, som ligner rimelig meget den, jeg har hjemme i Danmark. Fagene på ETH fylder dog generelt ret lidt i point, og jeg kan kun tage kandidatfag mens jeg er hernede, da ETH’s bachelorfag er på tysk. Desuden er ETH kendt for at være et elite-universitet, og skal derfor lige vænne mig til arbejdsbyrden og hvad det vil sige at skulle koordinere og læse op på 11 forskellige fag og dermed også 11 eksamener på ét semester. Heldigvis er professorerne virkelig gode og jeg er rigtig glad for alle fagene, hvilket gør at oplæsningen til fagene glider lidt nemmere.
Til sidst vil jeg gerne sige, at jeg er så taknemmelig for den her mulighed, og for den støtte som Hedeselskabet har givet mig til mit ophold i Zürich. ETH er et fantastisk universitet, og det er en fantastisk mulighed at arbejde sammen fagligt med så mange forskellige nationaliteter inden for emner som der interesserer mig. Endnu engang tak!
Kærlig hilsen Cecilie
Læs også portræt af Cecilie Holm Arentoft
Du bruger en forældet browser. Vi anbefaler at du opdaterer til en nyere og mere sikker browser. Vores website er ikke udviklet til at understøtte denne og det kan opføre sig uforudsigeligt.
Vi anbefaler at du henter Google's Chrome browser her eller Mozilla's Firefox browser her.