New Hampshire

Rejsebrev fra New Hampshire

Mette Bramsløw har sendt et rejsebrev fra Hanover i New Hampshire, USA, hvor hun er på studieophold på Dartmouth College - et Ivy-league universitet med mange traditioner. 

Kære Hedeselskabet

Tiden flyver afsted, og nu er der kun cirka en måned tilbage af mit ophold her på Dartmouth College i USA. Efteråret er virkelig sat ind, sammen med midterms, Halloween og endelige eksamener, og der er virkelig mange ting i gang her på campus.

Jeg valgte Dartmouth College, fordi universitetet har en bred stærk faglig profil inden for miljøteknologi, bioteknologi og miljøteori, og fordi jeg ville få unikke faglige og personlige muligheder ved at komme her. Dartmouth er et Ivy-league universitet. Det betyder, at Dartmouth er blandt universiteter som Princeton, Yale og Harvard. Hver weekend er der kampe inden for mange forskellige sportsgrene alle skolerne imellem.

Det betyder også, at der er mange traditioner, som jeg er heldig at være en del af her, bl.a. den traditionelle Bonfire, hvor alle de nye freshmen hvert år tænder et stort bål og går lige så mange omgange rundt om det, som det år de matrikulerer (for de nye i år er det 2022, så af sikkerhedshensyn blev det forkortet til én). Alle amerikanske fodboldkampe er omgivet af fest og farver, marching bands og cheerleadere, og en entusiastisk skolesang, som alle synger med på. Derudover findes der meget greek life her på campus, hvor meget gamle fraternities og sororities, sociale organisationer for henholdsvis drenge og piger, holder fester og events ugen igennem.

Dartmouth ligger i en lille by, Hanover, i New Hampshire, og er derfor omgivet af smuk og storslået natur, bjerge og (masser af) af skov. I den forbindelse ejer Dartmouth også et lille økologisk landbrug, som er studenterdrevet, og som jeg deltager en del i. Her er derfor også et aktivt udendørsliv, hvor Dartmouth Outing Club (DOC) arrangerer vandreture og klatring og andet, bl.a. i The White Mountains i New Hampshire. Min roomie Mary og jeg vandrede hele vejen op til toppen til Mt. Moosilauke, et bjerg som Dartmouth studerende bruger meget tid ved, og hvor de også er en vigtig del af vedligeholde vandrestier, broer og trapper i naturen. Alle klubber er relativt små og folk kender hinanden godt, da skolen med sine 4.000 bachelorstuderende og 2.000 kandidatstuderende og phd.-studerende er en lille skole efter amerikanske standarder.

Som jeg nævnte flyver tiden afsted, især fordi der er meget høje forventninger fra både professorer og studerende til det faglige niveau, og alle arbejder hårdt og klarer sig godt. I år blev kun 8,7% af alle ansøgere accepteret af universitetet, og derfor er alle meget fokuserede studerende, folk som kommer fra alle steder i USA og internationalt. Jeg nyder godt af det faglige niveau, da mine kurser er spændende, udfordrende, og opfordrer mig til at tænke nyt, selvom det var hårdt at få overstået mine midterms, og snart skal jeg i gang med eksamener igen. Jeg tager et kandidatkursus kaldet Advances in Biotechnology, hvor vi diskuterer ny forskning indenfor bioteknologi, og det lærer mig meget nyt om eksperimentelle fremgangsmåder og mangler ved eksperimenter fra videnskabelige artikler. De kompetencer jeg lærer her kan jeg perspektivere til mit bachelorprojekt og min forsøgsplanlægning i den forbindelse.

Igen vil jeg sige tusind mange gange tak for jeres støtte. Det har betydet og betyder meget for mig at få lov at tage af sted til Dartmouth, som er et helt særligt sted, og Hedeselskabet har været helt afgørende i at jeg har kunne gennemføre det. Dartmouths særlige charme og de venner og den hverdag jeg har fået her, gør at jeg ved at jeg kommer til at savne Dartmouth, når jeg om lidt tid skal vende snuden hjemad. Derfor endnu engang tak!

Mange glade hilsner
Mette

Læs også portræt af Mette Bramsløw