Hvad vil du fremhæve ved din uddannelse?
Min uddannelse er udsprunget af, at det kan være en udfordring for ingeniører og arkitekter at arbejde sammen. Vi kan tale begge sprog og dermed være et kommunikationsled og være med til at sikre, at de to discipliner mødes. Vi opnår både færdigheder inden for at regne på konstruktioner og samtidig designværktøjer og tekniske værktøjer. Derefter kan vi vælge at specialisere os, og DTU er stærke inden for mange felter, men netop byplanlægning, som er mit fokusområde, er der færre muligheder inden for. Derfor prøver jeg at specialisere mig ved at rejse ud.
Hvorfor dette område?
Jeg har altid været fascineret af byer og glad for at rejse til byer. Men derudover mener jeg, at bæredygtige byer er enormt vigtige, ikke mindst i fremtiden, hvor 70 procent af verdens befolkning om ikke ret mange år, sandsynligvis bor i byer. Det skal vores byer være dygtige til at håndtere, og derfor er det et godt sted at fokusere indsatsen for bæredygtige systemer.
Hvad håber du at opnå med studieopholdet?
Der er stor forskel på at arbejde i Danmark, på dansk og med en fælles referenceramme til danske projekter og udfordringer og tage udenlands. Derfor ser jeg en stor udfordring i at prøve at arbejde på engelsk, og hvor jeg samtidig skal forholde mig til deres hverdag. Deres reference er Nordamerika, og hvor jeg plejer at kende grundlaget, så er jeg på helt ukendt territorium her. Jeg håber, at det vil bidrage til at styrke min profil, at jeg beviser, at jeg kan tilpasse mig forskellige forhold – at jeg bliver dygtigere af ikke at være på hjemmebane.
Hvorfor lige University of Britisk Columbia i Vancouver?
De er gode til bæredygtighed. De siger det ikke bare – de gør faktisk noget ved det. Deres langsigtede mål er at integrere bæredygtige på alle studieretninger, og de har nogle meget ambitiøse klimamål, for eksempel vil de sænke deres udledning af drivhusgasser med 100 procent målt fra 2007 til 2050. De gør også meget ud af affaldssortering og skabe en bevidsthed hos os studerende. Jeg kan rigtig godt lide, at der er mening bag ordene. Derudover har de naturligvis nogle gode fag, som jeg har kunnet kombinere til det, jeg vil specialisere mig inden for.
Hvorfor er det vigtigt at rejse ud som studerende?
Udover de faglige input, så er det en unik mulighed for at opleve, hvordan man gør andre steder. DTU har indtil nu været hele min uni-verden, og det er spændende at opleve, hvordan et større universitet hænger sammen og fungerer. En lille sjov detalje er, at der er enormt mange steder at spise, hvor vi på DTU har vi én kantine. I Danmark har vi en anden spisekultur, hvor vi selv har ’klappere’ med – det synes de, er meget underligt. Hvis man løfter det op i et lidt højere perspektiv, så viser det, at der er plads til flere måder at gøre tingene på. Vancouver har mange nationaliteter, og det er inspirerende. Som et lidt sjovt eksempel, så begynder forelæseren altid undervisning med at anerkende, at den jord, vi befinder os på (i Vancouver) retmæssigt tilhører indianerne – vi har den kun til låns.
Hvad er dine ambitioner på sigt?
Jeg er en del af Young Global Pioneers, hvor vi netop arbejder med både langsigtede og kortsigtede mål. Jeg synes, det er sværere at forholde mig til de langsigtede mål, men jeg forestiller mig at arbejde med at planlægge byer i større skala – måske i udviklingslande, hvor der kommer til at ske meget. Jeg kunne også godt tænke mig at arbejde med Københavns bæredygtige udvikling. På den korte bane handler det om at få noget erfaring.