Shelterplads i Årslev støttet af medlemspuljen

Publiceret 28.04 2019

Nu kan havefolket overnatte i marken

Foreningen Fællesgartneriet i Årslev har indviet en shelterplads, så de lyse aftner i højere grad kan benyttes til havearbejde og hygge.

Foreningen Fællesgartneriet i Årslev har indviet en shelterplads, så de lyse aftner i højere grad kan benyttes til havearbejde og hygge.

Det ruskede godt, da foreningen Fællesgartneriet indviede sin nye shelterplads ved Årslev Engsø. Heldigvis skal der mere end lidt dansk forårsblæsevejr til at vælte de solide shelters omkuld – og til at holde foreningens medlemmer indendøre. Indvielsen blev således markeret med både et lille glas og en lille tale.

Hedeselskabets medlemspulje har støttet med 25.000 kroner til opførelse af shelters og indkøb af æbletræer. Og det var Hedeselskabets lokale ambassadør Mogens Birkebæk, der sagde et par ord.

Han forklarede, at foreningen Fællesgartneriet i sin ansøgning lagde vægt på, at shelterpladsen giver mulighed for, at familier kan overnatte i det fri og få en helt særlig oplevelse, når dyrelivet vågner ved Årslev Engsø, eller når man om aftenen hygger ved bålet. Og der er derfor god grund til, at Hedeselskabet har valgt at støtte projektet.

”I jeres ansøgning skrev I, at der stort set ikke findes nogen steder, hvor man som familie eller i mindre grupper kan overnatte i det fri i det vestlige Aarhus”, sagde han og tilføjede:
”Jeres idé med opførelsen af shelterpladsen og tankerne om brugen af naturen passer perfekt til Hedeselskabet."

Foreningen Fællesgartneriet har til huse i et nedlagt gartneri i Årslev. Fællesgartneriet har to drivhuse på i alt 2.250 kvadratmeter samt 10.000 kvadratmeter jord til rådighed. Her kan foreningens medlemmer få jord under neglene og dyrke egne friske, usprøjtede afgrøder.”

Bestyrelsesformand Marie Kirstine Pilegaard glæder sig over, at haveentusiasterne nu får endnu bedre mulighed for at benytte området. "Vi håber at kunne overnatte herude til sommer. Og bruge lidt mere tid herude om aftenen. Det er tit, folk gerne vil være herude og sidde og grille, og så er det praktisk, at man også kan overnatte herude," forklarer hun.

De nye mobile shelters på Årslev Mark er placeret således, at de overnattende kan vågne op til en flot udsigt over Årslev Engsø.

To medlemmer af Hedeselskabet; Mogens Birkebæk, som også er ambassadør for Hedeselskabet holder tale for formanden for Fællesgartneriet, Marie Kirstine Pilegaard, og de øvrige fremmødte gæster i forbindelsen med markeringen af den nye shelterplads. Shelterpladsen har Marie, som medlem af Hedeselskabet, kunnet søge støtte til via Hedeselskabets medlemspulje.