Digitalisering i naturen

Publiceret 17.12 2018

Hedeselskabet skaber nyt digitalt selskab

1. januar 2019 ser et nyt selskab dagens lys i Hedeselskabets koncern. Det nye selskab hedder APX10, og udvikler og markedsfører den cloudbaserede softwareløsning data|APEX, der gennem kunstig intelligens optimerer forsyninger og infrastrukturvirksomheders investeringer, ved at kombinere Business Intelligence (BI), analyser og risikovurderinger på tværs af forsyningsnetværk.

APX10 har gennem det seneste år været en del af Hedeselskabets datterselskab Orbicon, men nu løfter Hedeselskabet den digitale forretningsenhed op som selvstændigt selskab for at optimere nye eksterne samarbejdsmuligheder, der skal skabe accelereret vækst i Danmark og udlandet.

- Som selvstændigt selskab åbner vi dørene for en lang række nye muligheder for samarbejde, vækst og produktudvikling. Det vil skabe nye fordele for både vores eksisterende kundebase, og de kunder som i dag kigger vores vej for at finde en løsning på deres fremtidige udfordringer. Og med Hedeselskabet i ryggen er vi godt rustet til fremtiden, siger Ulrich Borup Hansen, direktør for APX10.

Selvom selskabet er nyt, er løsningen allerede i 2018 blevet taget i brug hos en række danske vand-, spildevand- og fjernvarmeforsyningsselskaber, og der er ligeledes stor interesse fra udlandet. I foråret blev analyseplatformen indbudt til at deltage i Water Market Europe 2018 Award, der uddeles til de mest innovative digitale løsninger i den europæiske vandsektor. Her opnåede løsningen en andenplads.         

- Vores softwareløsning dataIAPEX analyserer store mængder data fra bl.a. forsyningsselskabernes egne systemer, offentlige datakilder og sensorer og giver forsyningsselskaber mulighed for at forudsige problemer i deres ledningsnet, før de opstår. Og netop denne mulighed for at forudsige eventuelle problemer har skabt stor opmærksomhed både herhjemme og i udlandet, hvor der i dag er konkret dialog med virksomheder i Sverige, Tyskland og USA, fortsætter Ulrich Borup Hansen.

Vækst og samarbejde

Den stigende efterspørgsel har netop været en af årsagerne til at Hedeselskabet har skilt forretningsenheden ud som selvstændigt selskab.

- Hedeselskabet har mere end 150 års erfaring i at skabe innovative løsninger og selskaber. Også meget gerne i samarbejde med andre. Ikke mindst når vi, som i dette tilfælde, ikke har vores kernekompetence inden for softwareudvikling. Derfor ønsker vi med dette selskab at skabe nye samarbejder med andre virksomheder, således vi i fællesskab kan løfte og vækste APX10 yderligere, siger Lars Johansson, koncernchef i Hedeselskabet.

Den voksende efterspørgsel har også øget behovet for yderligere kompetencer, og derfor søger APX10 allerede nu efter nye medarbejdere til virksomheden, som i dag består af syv medarbejdere.