apx10

Publiceret 24.06 2020

Hedeselskabet sender APX10 på internationalt eventyr

Gennem de sidste to år har Hedeselskabet udviklet og modnet softwarevirksomheden APX10 A/S, der gennem bl.a. kunstig intelligens optimerer vandforsyningers investeringer. Nu er APX10 klar til at prøve kræfter med det internationale marked sammen med den nye ejer Cimbria Capital.

Allerede da ideen til APX10 blev udtænkt for få år siden var det planen, at virksomheden skulle finde en international ejer, der ville kunne åbne nye døre i udlandet. Succesen er kommet hurtigere end ventet, og derfor er det med stor tilfredshed, at Hedeselskabet nu kan sende APX10 videre til Cimbria Capital.

APX10 er i dag leverandør til ca. 20% af det danske marked inden for vandforsyning, og software-as-a-service løsningen data|APEX er i pilotprojekter allerede testet på det internationale marked.

”Vi er meget stolte af den rejse APX10 har været på gennem de sidste år. Hvad der begyndte som en god idé med afsæt i et tidligere porteføljeselskab, er i dag en fremadstormende virksomhed. Det var derfor også vigtigt, at vi i Hedeselskabet fandt den bedste ejer, der kan tage APX10 skridtet videre og gøre virksomheden til en international succes”, siger Torben Friis Lange, administrerende direktør i Hedeselskabet og fortsætter ”Hedeselskabet har gennem vores mere end 150 års historie været med til at skabe ideer, modne dem og så sende dem ud i verden sammen med andre partnere. Kunsten er at finde den helt rette partner, og det må vi sige at have fundet i Cimbria Capital.”

Cimbria Capital er en amerikansk kapitalfond med kontorer i Houston, Milwaukee og nu i Danmark, der har delvist fokus på løsninger til vandforsyninger. APX10 bliver Cimbria Capitals første direkte investering i Skandinavien, og efter planen skal APX10 introduceres på det internationale marked inden for kort tid.

”Vi er meget tilfredse med det samarbejde, vi har haft med Hedeselskabet over de seneste måneder, og vi glæder os meget til at løfte APX10 videre ud i verden. APX10 har det der skal til for at gøre sig på det globale marked, både teknologisk og kommercielt, og vi ser derfor deres potentiale til at blive en væsentlig international spiller”, siger Brian V. Iversen, Managing Partner af Cimbria Capital og fortsætter ”APX10 har en profil, der passer godt med Cimbria’s fokus på grønne løsninger inden for vand og landbrug, og vi ser frem til at udvide porteføljen af selskaber inden for disse områder yderligere.”

I Danmark fortsætter APX10 med sit udgangspunkt i Aarhus og med de nuværende syv medarbejdere.

”Med en stor og voksende dansk kundebase er vi nu klar til at vise dansk best practice indenfor vandteknologi på den internationale scene. Cimbria Capital er et super match for os. Kompetencer, netværk og timing er gået op i en højere enhed, og vi har nu platformen til det internationale vækstscenarie vi drømte om, da vi fik den første idé til APX10,” siger Ulrich Borup Hansen, direktør, APX10 A/S.

Cimbria Capital overtager APX10 ved udgangen af juni.