Torben Friis Lange centreret 1200

Publiceret 16.01 2020

Hedeselskabet sætter navn på ny CEO

Hedeselskabet får ny administrerende direktør i 2020. Det bliver Torben Friis Lange som skal føre Hedeselskabet videre i det nye årti. Han kommer senest fra en stilling som koncerndirektør i AAK (tidligere AarhusKarlsham).

Hedeselskabet står med sin snart 154 års erfaring klar til at hjælpe Danmark videre i den meget aktuelle klimadagsorden. Det kræver en helt unik person i spidsen - en som forstår og kan favne den grønne bølge, og som har erfaring i at drive og vækste en virksomhed i et komplekst og kompetitivt marked.

Lige netop en sådan person er 56-årige Torben Friis Lange. Hans erfaring stammer blandt andet fra en række topposter i virksomheder som Pfizer og Arla, og de seneste ni år har han været med til at udvikle AAK’s internationale forretninger som koncerndirektør i AAK. Nuværende funktion i AAK er som President Asia og ligeledes Global Sourcing & Trading. 

- Vi er meget stolte over, at en kapacitet som Torben har sagt ja til Hedeselskabet. Resultaterne i hans lange karriere taler for sig selv, men hvad der er mindst lige så vigtigt er, at Torben er en person, som matcher Hedeselskabet på mere end faglighed. Hans personlige kompetencer passer godt ind i Hedeselskabet, hvor historie og forretning går hånd i hånd, siger Jørgen Skeel, bestyrelsesformand i Hedeselskabet.

Lige netop forståelsen for Hedeselskabets mangeartede forretningsområder, kultur og ånd har været afgørende for valget af Torben Friis Lange.

Torben Friis Lange er uddannet mejeritekniker og har desuden en HD i afsætning fra Aarhus Universitet samt gennemført en række ledelsesprogrammer på INSEAD. I forbindelse med sine tidligere ansættelser har Torben Friis Lange i en årrække været bosat i udlandet, samt været ansvarlig for drift af virksomhed i alle dens aspekter. Torben Friis Lange sidder desuden i flere bestyrelser for en række brancheorganisationer, interne og eksterne virksomheder.

- Jeg glæder mig til at bidrage til, at vi i de kommende år udnytter Hedeselskabets helt unikke position til at lede den grønne udvikling og agenda. Hedeselskabets forståelse af og kompetencer inden for miljø, natur, landskab, der er opbygget siden 1866, giver en evne og forpligtigelse til fortsat at påvirke samfundets udvikling. Hedeselskabet er en førende virksomhed inden for grøn teknologi med meget kompetente medarbejdere. Jeg ser meget frem til at møde alle kolleger personligt, og i fællesskab udvikle og fortsætte vores forretning, siger Torben Friis Lange.    

Torben Friis Lange tiltræder som ny administrerende direktør i Hedeselskabet den 1. juli eller evt. tidligere efter aftale.

Indtil Torben Friis Lange tiltræder fortsætter Bent Simonsen som konstituereret CEO.